14/5/18

Ελληνικό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ...


Πέραν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC), στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετές και ποιοτικές συμμετοχές, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων.
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για τους δύο ελληνικούς θεσμούς, θυμίζουμε, λήγει την προσεχή Τετάρτη 16 Μαΐου, και οι αγωνιζόμενοι δηλώνουν συμμετοχή αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (www.e-omae-epa.gr) της ΟΜΑΕ.
Όπως προβλέπεται από την Προκήρυξη των αγώνων αυτοκινήτου 2018, που δημοσιεύθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 προσμετρά αυτούσιο -στο σύνολο των τριών ημερών του- στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος 2018, του οποίου αποτελεί τον 3ο γύρο, και αυτούσιο στο Π.Π. Ράλλυ Χώματος Ιστορικών, ως πρώτος αγώνας του φετινού θεσμού.
Η αυξημένη δυσκολία του αγώνα αντισταθμίζεται με την απόδοση 10 επιπλέον βαθμών σε κάθε πλήρωμα που θα φτάσει στον τερματισμό του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018.
Ειδικά για τα Ιστορικά αυτοκίνητα, ο αγώνας συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα των αγώνων των Ιστορικών με αυτή την παράμετρο, ενώ το άρθρο 31.1 της προκήρυξης αναφέρει ότι «Οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο Πρωτάθλημα Χώματος των Ιστορικών θα ακολουθήσουν τις προδιαγραφές των θεσμών στους οποίους ανήκουν».
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, τέλος, δρομολογεί τις διαδικασίες (Δελτίο Πληροφοριών, Ανακοίνωση για ενημέρωση των ενδιαφερομένων και συνεννόηση με τον υπεύθυνο των αποτελεσμάτων του αγώνα) ώστε να εκκινούν τα Ιστορικά αυτοκίνητα στη σειρά με την οποία έχουν καταταγεί στο προηγούμενο σκέλος του αγώνα. Δηλαδή θα εκκινούν για το 2ο σκέλος μαζί με τα μοντέρνα ανάλογα με τους χρόνους που θα έχουν κάνει την 1η μέρα - και το ίδιο και για την 3η μέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 2ης μέρας.
Τα τελικά αποτελέσματα θα είναι χωριστά για κάθε θεσμό και θα βγει χωριστή κατάταξη για τα Ν / Α / Ε / R, και χωριστά για τα Ιστορικά.