26/3/18

Η πρώτη φετινή γιορτή του Karting ...


Σε πολύ όμορφο κλίμα και με ιδιαίτερο θέαμα έγινε η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2018 στην πίστα Kart του αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων, με πρωταγωνιστές 40 αγωνιζόμενους στις κατηγορίες MINI, Junior, Senior, KZ2 και Club.


Στην τρίτη χρονιά της αναγέννησις του, το Πρωτάθλημα έκανε μια μετάβαση, στην οποία αντεπεξήλθαν με επιτυχία τα σωματεία «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου» (Α.Λ.Α.) και «Artemis Auto Club» που συνδιοργάνωσαν τον αγώνα. Ακόμα και η περαστική και περιστασιακή βροχή από τον αττικό ουρανό δεν ήταν αρκετή για να χαλάσει την πρώτη φετινή γιορτή του Karting. Για μία ακόμη φορά, οι μικροί αστέρες της κατηγορίας Mini, της πιο πολυπληθούς, επιφύλασσαν ορισμένες από τις πιο όμορφες μάχες. Σ’ αυτήν την κατηγορία, θυμίζουμε, υφίσταται πια μόνο η γενική κατάταξη και η κατηγορία Β, των μικρότερων σε ηλικία παιδιών 8-10 ετών. Στον Τελικό της ΜΙΝΙ, λοιπόν, και τις δύο κατηγορίες κέρδισε ο νικητής Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport, FK-TM), εμπρός από δύο μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, τον Αλέξανδρο Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, Parolin-TM) και Μάριο Αγγελόπουλο (Speed Force, Exprit-TM). Στη MINI B την τριάδα έκλεισε ο Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing, Parolin-TM) και ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-TM). Με χρόνο 45.589, ο Καφαντάρης είχε κατακτήσει νωρίτερα και την pole position, ενώ μοιράστηκε με τον Αγγελόπουλο τις νίκες στους δύο προκριματικούς γύρους.


Η κατηγορία Junior υποσχόταν πολύ όμορφες μάχες μεταξύ των καθιερωμένων οδηγών της, και των περσινών πρωταγωνιστών της Junior που φέτος αναβαθμίστηκαν. Και πράγματι, η ημέρα ξεκίνησε με την νίκη στον πρώτο προκριματικό του Στυλιανού Πετρίση (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME X30), νικητή του τελευταίου περσινού αγώνα της ΜΙΝΙ, ενώ νωρίτερα την pole position είχε πετύχει ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, Parolin-ΙΑΜΕ Χ30). Όμως, στη συνέχεια τα ηνία πήρε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει στον β’ προκριματικό με μικρή διαφορά από τον Ιωάννη-Θεολόγο Ντάφο (Praga Zahos Karting, Praga-IAME) και στη συνέχεια να κατακτήσει τη νίκη στον Τελικό. Το βάθρο, δίπλα του, συμπλήρωσε ο Ανδρέας Σπανός (Praga Zahos Karting, Praga-IAME) και ο Στυλιανός Πετρίσης.


Μια κατηγορία πιο πάνω, στη Senior, ο Στράτος Γαλανόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax) βρέθηκε σε εξαιρετικά καλή ημέρα σε μια υπέροχη μάχη με τον επίσης ταχύτατο Αλέξανδρο Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit-IAME X30). Τους δύο χώρισαν μόλις 83 χιλιοστά του δευτερολέπτου στη μάχη της pole position, ενώ μοιράστηκαν και από μία νίκη στους δύο προκριματικούς. Στον Τελικό, ο Γαλανόπουλος βγήκε νικητής της μάχης, ενώ πίσω από τον Ντάρσυ την τριάδα έκλεισε ο Ανδρέας Βαρσαμής (Abloy F.S. Kart Racing, Kart Repu-IAME).


Στην κατηγορία ΚΖ2, ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ) παρέμεινε ανίκητος σημειώνοντας την pole και τρεις νίκες, ενώ στη μάχη της δεύτερης θέσης επικράτησε ο Γιώργος Μακρόπουλος (Gold Kart Hellas, Gold-TM) του Ραφαήλ Πίτση (Πίτσης Ραφαήλ, CRG-TM), παρότι ο Πίτσης είχε βγει δεύτερος και στους δύο προκριματικούς. Αντίστοιχα και στην κατηγορία Club, η Άννα-Μαρία Φλώρου (Speed Force, Exprit-TM) ήταν ταχύτερη στο time attack και στον πρώτο τελικό, όμως στον β’ τελικό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω ηλεκτρικού προβλήματος - χωρίς αυτό να μειώνει τη νίκη του Περικλή Παΐζη (Speed Force, Exprit-TM), μπροστά από τον Βασίλη Κακουλίδη (Speed Force, Exprit-TM).


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

MINI & ΜΙΝΙ Β: Γιώργος Καφαντάρης (Ray Motorsport, FK-TM)
«O αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος, και πήραμε μια καλή νίκη για το πρωτάθλημα. Ο συναγωνισμός ήταν καλός - είχαμε κάποια τρακαρίσματα, αλλά ήταν εντάξει. [Στον β’ προκριματικό] ήμουν δεύτερος αλλά κατάφερα να ανέβω στο τέλος στην πρώτη θέση. Διασκέδασα τον αγώνα, ήταν πάρα πολύ ωραίος και το διασκέδασαν όλα τα παιδιά, πιστεύω. Κάνουμε προπονήσεις, διορθώνουμε τα λάθη μας και ελπίζω να συνεχίσουμε το ίδιο καλά».

JUNIOR: Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME)
«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Παλέψαμε πολύ για το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους μηχανικούς μου που με βοήθησαν να φέρω αυτό το αποτέλεσμα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όπως και πέρσι».

SENIOR: Στράτος Γαλανόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-Rotax)
«Είχαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, από την αρχή της ημέρας μέχρι και το τέλος της, που κατάφερα τελικά να βγω νικητής. Απειλήθηκα αρκετά στο δεύτερο σκέλος από τον Αλέξανδρο Ντάρσυ, ο οποίος ήταν και λίγα χιλιοστά πιο γρήγορος από μένα, όμως κατάφερα να ανακτήσω το χαμένο έδαφος στον τελικό και να πάρω μια σχετικά άνετη νίκη. Για το πρωτάθλημα, αυτό ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό ξεκίνημα, καθώς πετύχαμε 3 στα 4 - τα χρονομετρημένα και τον πρώτο και τρίτο τελικό. Κοιτάμε πάντα μπροστά με το κεφάλι ψηλά».


ΚΖ2: Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ)
«Ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν θα τρέχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά τελικά άλλαξαν τα δεδομένα και κάναμε τον αγώνα. Ήμασταν μπροστά από τους αντιπάλους μας, αν και με τρεις συμμετοχές είναι λίγο δύσκολο να ανέβει το επίπεδο στην Ελλάδα, και γι’ αυτό είμαι πολύ δυσαρεστημένος. Θεωρώ ότι πρέπει κι άλλα παιδιά να ξεκινήσουν να ασχολούνται με το Καρτ γιατί είναι το κορυφαίο επίπεδο, και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να βρεθούν αγωνιζόμενοι να μας ανταγωνιστούν».

CLUB: Περικλής Παΐζης  (Speed Force, Exprit-TM)
«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα τη νίκη. Ήταν για εμάς ένα Σαββατοκύριακο με πολλά προβλήματα. Δεν το περίμενα να κερδίσω, γιατί είχα και πολύ καλό αντίπαλο - κι γι’ αυτό δεν κατάφερα να κερδίσω και τα προηγούμενα σκέλη. Η βροχή προκάλεσε μια κάπως περίεργη κατάσταση, διότι η άσφαλτος δεν ήταν ούτε πολύ βρεγμένη ούτε πολύ στεγνή, και δεν ήξερες πόσο έπρεπε να πιέσεις. Αλλά δεν είχαμε καμία έξοδο και όλα πήγαν σχετικά καλά στο τέλος».