Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Ταχύτητα γυρίζει στην πίστα στα Μέγαρα ...


Δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία φορά που διεξήχθη αγώνας Ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής» (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) και το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. ανακοινώνουν την επιστροφή του θεσμού στην πίστα της Αττικής, για τον 3ο φετινό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Αυτοκινήτων, στις 2-3 Δεκεμβρίου 2017!
Το τελευταίο τριήμερο Ταχύτητας στα Μέγαρα είχε γίνει σε πασχαλινή και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, τον Απρίλιο του 2015, με διοργάνωση του Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. Ακολούθησε, τότε, ένας αγώνας Ταχύτητας στην πίστα των Σερρών, πριν οι αγώνες Ταχύτητας αδρανήσουν - ώσπου, το Φθινόπωρο του 2016, το Αθλητικό Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. πήρε την πρωτοβουλία ανάνηψής τους, κάνοντας την αρχή από την Τρίπολη.
Μετά από αυτό, ενώ ήδη το 2017 έχουν προηγηθεί οι δύο πρώτοι αγώνες του θεσμού, στα Στρατιωτικά Αεροδρόμια του Τατοΐου και της Τρίπολης, η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και το Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. προχωρούν στο επόμενο βήμα, για την ανοικοδόμηση αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού: στην επιστροφή της Ταχύτητας στο φυσικό της χώρο, στην πίστα.
Η πρώτη μέρα της αγωνιστικής συνάντησης στα Μέγαρα, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει τις ελεύθερες δοκιμές όλων των Κατηγοριών: Ενιαίου Σ.Ο.Α.Α., Sport Ν2, Τουρισμού (Touring), Μεγάλου Τουρισμού (GT), Formula Saloon (Turbo-Ατμοσφαιρικά), Ιστορικών  και Μονοθέσιων. Οι δοκιμές θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί, και θα ακολουθήσουν τα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 3/12, μετά το warm-up στις 10:00 το πρωί, ο πρώτος αγώνας θα πάρει εκκίνηση στις 11:00 π.μ.
Ο αγώνας των Μεγάρων επιφυλάσσει ιδιαίτερο θέαμα, διότι θα αποτελέσει την ιδανική αυλαία τόσο για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, όσο και για το Ενιαίο Σ.Ο.Α.Α. Τα Skoda Fabia 1.2 θα αγωνιστούν στα Μέγαρα στον 9ο και 10ο φετινό τους αγώνα - και αν κρίνει κανείς από το θέαμα που οι οδηγοί τους προσέφεραν στο Τατόι και στην Τρίπολη, οι δύο αγώνες του θεσμού την Κυριακή αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το Ενιαίο ακολουθεί παράλληλο δρόμο αναγέννησης με την ίδια την Ταχύτητα!
Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.
Οι αγωνιζόμενοι που προτίθενται να λάβουν μέρος στον 3ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2017, πρέπει να καταθέσουν στο Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017. Νωρίτερα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής τους μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ενότητα «Δήλωση Συμμετοχής». Καμία δήλωση συμμετοχής δεν θα γίνει δεκτή τηλεφωνικά. Αναλυτικές πληροφορίες και βοήθεια για την παραπάνω διαδικασία μπορούν να ζητηθούν από το Σωματείο (τηλέφωνα 6944.531231 και 6973.018485).
H Γραμματεία του Aγώνα θα λειτουργεί από την 20η Νοεμβρίου 2017 έως την 24η Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία του σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. (Κύπρου 76, Περιστέρι), στα τηλέφωνα 6944.531231 και 6973.018485. Το Σάββατο και την Κυριακή 2-3 Δεκεμβρίου 2017, η γραμματεία θα βρίσκεται στην πίστα.

3ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2017 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη εγγραφών συμμετοχής: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου
Λήξη εγγραφών συμμετοχής: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ώρα 21:00
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 08:00-10:00, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων
Διοικητικός και Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 08:00-10:00, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 10:15, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων Δημοσίευση πίνακα εκκινούντων: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων 
Έναρξη Ελεύθερων Δοκιμών: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00
Υποχρεωτική ενημέρωση αγωνιζόμενων: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, ώρα: θα ανακοινωθεί.
Έναρξη Warm-up: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 10:00
Έναρξη 1ου αγώνα: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, μετά τον τερματισμό κάθε σκέλους, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (parc ferme)
Δημοσίευση αποτελεσμάτων: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 15’ μετά το τέλος κάθε αγώνα, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (χώρος Γραμματείας)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, 30’ μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων της τελευταίας κατηγορίας, Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ

Opel Grandland SUV ...

Κομψό και δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό είναι το νέο Grandland, που παρουσίασε σήμερα η Opel! Στο νέο μοντέλο διακρίνουμε πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα "OPEL" στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP1). “Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι δι