Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τελικός ...


Το Φινάλε του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα γραφτεί στις 2-3 Δεκεμβρίου στο βουνό των Κενταύρων, στο Πήλιο, με 37 πληρώματα να ετοιμάζονται για τον Τελικό του θεσμού!
Όλα είναι έτοιμα για το 36ο Ράλλυ Κένταυρος 2017, που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο «Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου» (Λ.Α.ΒΟΛΟΥ) και αποτελεί τον Τελικό του φετινού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ, μέσω του οποίου θα κριθεί ο Κυπελλούχος σε Γενική και F2. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αγώνας να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και υψηλό επίπεδο συμμετεχόντων. Από τη στιγμή μάλιστα, που στον αγώνα θα συμμετάσχουν και πληρώματα που δεν προσμετρούνται στην Τελική βαθμολογία του θεσμού, το ενδιαφέρον θα είναι διπλό καθώς κάποιοι θα ριχτούν στη μάχη του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και από την άλλη, κάποιοι άλλοι στη μάχη για τη νίκη.
Το Ράλλυ Κένταυρος προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου με συντελεστή 2, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως τα πληρώματα που θα βαθμολογηθούν, θα λάβουν τους διπλούς βαθμούς σε σύγκριση, αν ο αγώνας είχε συντελεστή 1.
Πιο πολυπληθής Κατηγορία του αγώνα είναι η ανταγωνιστική C6, για αυτοκίνητα των κλάσεων Ν/2 και Α/5, που περιλαμβάνει 13 συμμετοχές. Από εκεί και έπειτα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη της Κατηγορίας C3 με 6 συμμετοχές και από την οποία αναμένεται να προκύψουν οι νικητές της F2, που σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταφέρει να διεκδικήσουν ή και να κατακτήσουν, νίκες σε επίπεδο Γενικής. Η Κατηγορία C5 εφοδιάζει τον πίνακα συμμετοχών με 8 πολύ ανταγωνιστικούς συνδυασμούς, ενώ η νίκη «λογικά» θα καταλήξει στα χέρια κάποιου εκ των 7 πληρωμάτων των Κατηγοριών C1 και C2.
Ο Τελικός του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο των αυτοκινήτων, στην παραλία του Βόλου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) από τις 10:00-12:00. Εν συνεχεία στις 13:30 έως τις 15:30 και για
πρώτη φορά θα διεξαχθεί Shakedown, πολύ κοντά στην πόλη του Βόλου στην Ειδική Διαδρομή Κουκουράβα, μήκους 2,7 χλμ περίπου στην οποία τα πληρώματα θα έχουν την δυνατότητα να «στήσουν» τα αγωνιστικά σε συνθήκες αγώνα. Το τέλος της ημέρας, θα τους βρει όλους στην αγαπημένη τοποθεσία του Βόλου, την παραλία, όπου εκεί οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σε ένα μαγευτικό περιβάλλον όλα τα πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης στις 19:00.
Η αγωνιστική δράση θα δοθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με 5 Ειδικές Διαδρομές, τις γνωστές Αλυκόπετρα, Καράβωμα και Κισσός μήκους 11,00, 14,20 και 9,00 χιλιομέτρων αντίστοιχα. Μετά από 5 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 57,40 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ο Τερματισμός θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο πιο κεντρικό σημείο του Βόλου, την Παραλία. Η Γραμματεία και το Γραφείο Τύπου θα βρίσκονται δίπλα στην εκκίνηση του αγώνα, στο Ξενοδοχείο PARK. Service Park, στo Χιονοδρομικού κέντρο Αγριόλευκες στα ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ.
Αρωγός των διοργανώσεων της Λέσχης αλλά και Μέγας χορηγός του φετινού αγώνα για ακόμη μια φορά η AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ. Χορηγοί του αγώνα είναι οι εταιρείες Opel Σφακιανάκης, Συνεταιριστικό ΚΤΕΟ Βόλου Υποστηρικτές του αγώνα οι εταιρείες Ελαστικά Αντωνοβαρδάκης, Food Service ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Security, Γερανομεταφορές ΚΕΦΑΛΑΣ, Αναψυκτικά ΕΨΑ. Ο χώρος της Τελετής Απονομής Κυπέλλων στους νικητές θα φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο PARK.
Οι προσπάθειες της Οργανωτικής Επιτροπής δε θα μπορούσαν να υλοποιηθούν δίχως τη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που για ακόμη μια φορά στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου. Ο Δήμος
Βόλου μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι οι Μεγάλοι Οικοδεσπότες του αγώνα όντας ταυτόχρονα και Συνδιοργανωτές του αγώνα.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Astra TV, Εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, GRally, TIME2RALLY, MOTORI.GR, RALLYCAR.GR, AutoMotoPatras.gr, Κανάλι Ένα 90,4, ATTICA TV, e-volos.gr, Techitsirious Production, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Racing Video, Voliotaki.blogspot.com, Radio Marconi 96.1.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ