25/11/17

5ος γύρος Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting ...


Οι έξι οδηγοί του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. στο Kartodromo!
Έξι μικροί και μεγαλύτεροι οδηγοί, αθλητές του Σωματείου Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), δήλωσαν παρόντες στη σημερινή προπόνηση ενόψει της μεγάλης φετινής αυλαίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, αύριο στο Kartodromo των Αφιδνών.
Από τους μικρούς Βασίλη Αποστολίδη, Νικόλαο Λύκο και Χρήστο Χατζή της κατηγορίας ΜΙΝΙ Β και τον Στυλιανό Πετρίση της ΜΙΝΙ Α, μέχρι τον Δημήτρη Τάτση της Senior και την Άννα Μαρία Φλώρου της Club, οι αθλητές της ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. κάνουν έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς τους και μιλούν για τις φιλοδοξίες που τρέφουν τόσο για τους αγώνες της Κυριακής, όσο και για το 2018!


Άννα Μαρία Φλώρου (Speed Force, Exprit-TM / Κατηγορία Club)
«Ο πρώτος μου αγώνας, στη Σπάρτη, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Είχα άγχος, αλλά η 3η θέση που πέτυχα με άφησε ικανοποιημένη. Συμπληρώνω τώρα σχεδόν έναν χρόνο στο αγωνιστικό Karting και θέλω του χρόνου να συμμετάσχω σε όλο το πρωτάθλημα. Με αρκετή προπόνηση, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω!»


Νικόλαος Λύκος (Ray Motorsport, FA-IAME / Κατηγορία ΜΙΝΙ Β)
«Ήταν ωραίο το φετινό πρωτάθλημα και είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Όσο περνούν οι αγώνες μου είναι πιο εύκολο να αποκτώ εμπειρία. Έχασα κάποιες ευκαιρίες φέτος με διάφορα προβλήματα και αυτά είναι που θέλω να διορθώσω, και στον αυριανό αγώνα και στο πρωτάθλημα του χρόνου. Στόχος μου για τη νέα χρονιά είναι να γίνω πρωταθλητής, και να πάω στους τελικούς του Rotax στη Βραζιλία».


Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo / Κατηγορία ΜΙΝΙ Β)
«Το πρωτάθλημα φέτος ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Αν μπορώ να πω ότι με δυσκόλεψε κάτι, ήταν τα ελαστικά. Είχαμε πολύ καλό συναγωνισμό με τους άλλους οδηγούς, ειδικά στον 4ο αγώνα. Στόχος μου, φέτος, είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα - και το ίδιο και του χρόνου! Πιστεύω ότι τη νέα χρονιά θα είμαι ταχύτερος, έχοντας αποκτήσει περισσότερη εμπειρία».


Δημήτρης Τάτσης (Chatzis Racing Team, FA-Rotax / Κατηγορία Senior)
«Έχω κάνει αρκετή προπόνηση ενόψει αυτού του πρώτου μου αγώνα. Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία για το ντεμπούτο μου, και το περιμένω πως και πως! Το αγωνιστικό Καρτ είναι πολύ ωραίο και πολύ δυνατό. Ο πρώτος μου αγώνας θα είναι μια εμπειρία, και δεν με ενδιαφέρει σε ποια θέση θα τερματίσω. Για την ακρίβεια, θα μου άρεσε περισσότερο αν έβρεχε - δεν ξέρω γιατί! Προς το παρον προσπαθώ να βελτιώσω την αντοχή μου, να αποκτήσω εμπειρία, να συνηθίσω το κλίμα - και επειτα, από το Μάρτιο θα μπούμε κανονικά στη σειρά των αγώνων».


Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-ΤΜ / Κατηγορία ΜΙΝΙ Α)
«Φέτος η χρονιά μου είχε πολλές καλές στιγμές, αλλά και πολλές ατυχίες. Κάποια λάθη και προβλήματα με απομάκρυναν από το στόχο μου, αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσω. Σε σχέση με πέρσι αισθάνομαι ότι βελτίωσα την οδήγησή μου, και έλυσα τα μικρά προβλήματα που είχα σχετικά με τη θέρμανση των καινούριων ελαστικών. Στόχος μου στον αυριανό αγώνα είναι να κερδίσω την pole position και τις νίκες και στα τρία σκέλη. Θα προσπαθήσω να κερδίσω ό,τι και να γίνει - εξάλλου θέλω τη νίκη και για τη γιορτή μου! Του χρόνου, έπειτα, θα περάσω στη Junior, με στόχο να τα καταφέρω καλύτερα από την πρώτη χρονιά και να κατακτήσω το πρωτάθλημα».


Βασίλης Αποστολίδης (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-TM / Κατηγορία ΜΙΝΙ Β)
«Πιο πολύ απ' όλους τους αγώνες φέτος μου άρεσε ο πρώτος, που είχε πολύ ωραίο συναγωνισμό! Δυστυχώς είχα πολλούς μικρούς τραυματισμούς στο ποδόσφαιρο, αλλά έτσι κι αλλιώς ο στόχος μου ήταν να αποκτήσω εμπειρία. Του χρόνου θέλω να πάρω λίγο βάρος, και να βγω πρώτος! Θέλω να κάνω όλους τους αγώνς του πρωταθλήματος, και να πάω και στην Ιταλία».


Ο Ν. Λύκος στο Rotax Max Challenge Grand Finals 2017
Πέραν του φετινού πρωταθλήματος και του αυριανού αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Kartodromo, ο 9χρονος Νικόλαος Λύκος μίλησε και για την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στην κατηγορία micro, στο διεθνή τελικό του Rotax Max Challenge, στην πορτογαλική πίστα του Portimao.
«Στην Πορτογαλία μου άρεσε που η πίστα ήταν μεγάλη, γιατί μου αρέσει η ταχύτητα και θέλω να τρέχω», είπε ο Ν. Λύκος. «Ο συναγωνισμός ήταν αρκετά δύσκολος, γιατί έτρεχαν οι 31 καλύτεροι του κόσμου. Αν χάσω λίγα κιλά θα πάω πολύ καλύτερα και δεν το φοβάμαι καθόλου. Στον αγώνα αυτό έπρεπε να ήσουν πολύ προσεκτικός, γιατί μ' ένα λάθος και στην πιο μικρή λεπτομέρεια έπαιρνες ποινή. Το Καρτ ήταν μεγαλύτερο, με πιο μεγάλο τιμόνι και σασί Praga. Στην αρχή δεν γυρνούσα όσο γρήγορα θα ήθελα, γιατί σκεφτόμουν ότι ήταν σκληροί οι αντίπαλοι, αλλά μόλις συνήθισα ήταν πολύ καλύτερα».