7/10/17

Τατόϊ 2017 ....


Στο αεροδρόμιο Τατοΐου ακούστηκαν μετά από 35 χρόνια, οι κινητήρες των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Από το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να φτάνουν οι ομάδες με τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς και να παίρνουν τη θέση τους για τις δοκιμές. Οι οργανωτές (που είχαν ξενυχτήσει για να προλάβουν) κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να τοποθετήσουν κατάλληλα, τα χιλιάδες ελαστικά με τα οποία οριοθετήθηκε η πίστα. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και θεατές άρχισαν να φτάνουν από τις 8 το πρωί, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος και οι περισσότεροι σαν να μην πίστευαν οτι έγινε δυνατό να αναβιώσουν οι αγώνες ταχύτητας του Τατοΐου. 


Ακόμα και οδηγοί αγωνιστικών μοτοσικλετών θεάθηκαν να κάνουν γύρους στην πίστα εξετάζοντας το ενδεχόμενο – προφανώς – να γίνουν και αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών στο μέλλον, όπως και κατά το παρελθόν.
Η πίστα (αριστερόστροφη και γρήγορη) δοκιμάστηκε από τον αλυτάρχη και από τους οργανωτές πριν παραδοθεί στους οδηγούς και διαπιστώθηκε οτι είναι πολύ γρήγορη, πράγμα που επισημάνθηκε και στους κριτές του αγώνα, ώστε να έχουν την προσοχή τους τεταμένη και στους οδηγούς στην ενημέρωση. Στα δοκιμαστικά που έγιναν ενώπιον εκατοντάδων φίλων του σπόρ φάνηκαν και τα εντυπωσιακά σημεία όπου είναι δυνατόν να γίνουν προσπεράσεις και να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. 


Η σχεδίαση της πίστας είναι τέτοια ώστε επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθούν όλα τα αυτοκίνητα σε όλες τις στροφές της διαδρομής και όχι μόνον τη μεγάλη ευθεία. (από τις εξέδρες).
Η συμμετοχή και προσέλευση των φίλων του αθλήματος εκτιμάται οτι θα είναι σημαντική αύριο οπότε και ξεκινά από τις 9 η προθέρμανση των αυτοκινήτων. 
Τις δοκιμές ξεκίνησαν τα αυτοκίνητα του ενιαίου, ακολούθησαν οι Formula Gloria και προσέφεραν θέαμα τα ιστορικά αυτοκίνητα που ακολούθησαν.


Δημοσιογράφοι και οπερατέρ έκαναν κι αυτοί τις δοκιμές τους ώστε να είναι έτοιμοι για τους αυριανούς αγώνες, το πρόγραμμα των οποίων ακολουθεί σε ξεχωριστό αρχείο. Φυσικά οι δημοσιογράφοι (διαπιστεύθηκαν περίπου 150) έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους και στα πίτς και στο χώρο φιλοξενίας των VIP προσκεκλημένων.