Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel στο ADAC Rallye Deutschland ...


Αφότου μεταφέρθηκε στο Saarland, το ADAC Rallye Deutschland, ο Γερμανικός αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIA WRC, παραμένει από τους σημαντικότερους της σεζόν για το Γερμανικό Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου 220.000 θεατές παρακολούθησαν τις 21 ειδικές διαδρομές γύρω από το service park που βρισκόταν στη γραφική πόλη Bostalsee, τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής του αγώνα. Τους θεατές αποζημίωσε, η αφρόκρεμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στο τιμόνι των World Rally Cars των 380 ίππων, με εντυπωσιακά περάσματα στο απόλυτο όριο.
Για άλλη μία χρονιά η Opel έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του διεθνούς αγώνα. Σχεδόν ένα στα τρία από τα 85 αυτοκίνητα ράλι που συμμετείχαν έφεραν το σήμα με τον κεραυνό (Blitz) της Opel. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το ADAM ήταν το πιο διαδεδομένο μοντέλο στη λίστα συμμετοχών του ADAC Rallye Deutschland.
Τη μερίδα του λέοντος είχαν τα νέα ταλέντα που συμμετέχουν στο ADAC Opel Rallye Cup, στο οποίο το Γερμανικό ράλι του WRC προσμετρούσε σαν δύο αγώνες, με τον καθένα να χαρίζει πλήρεις βαθμούς και χρηματικά έπαθλα. Κατά συνέπεια, οι νεαροί συμμετέχοντες από 13 διαφορετικές χώρες, προσέγγισαν τον αγώνα με ενθουσιασμό στο τιμόνι των ADAM με τους 140 ίππους σε έκδοση Cup. 


Μετά τις νίκες του Δανού Jacob Lund Madsen και του Αυστριακού οδηγού Julian Wagner, που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο αγώνα, οι επικεφαλής της γενικής κατάταξης είναι ακόμη πιο κοντά μεταξύ τους. Ενώ απομένουν 100 ακόμη διαθέσιμοι βαθμοί για το πρωτάθλημα, στην κατάταξη προηγείται ο Σουηδός Tom Kristensson με 19 βαθμούς διαφορά από τον Ιρλανδό Calvin Beattie και 45 από τον Madsen.
Οι οδηγοί των πιο ισχυρών ADAM R2 – 16 τον αριθμό - που συμμετέχουν στην κατηγορία RC4 αποδείχτηκαν ταχύτατοι από την αρχή. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Γερμανικό αγώνα του WRC, τη νίκη στην κατηγορία κατέκτησε ένας οδηγός της Opel. Αυτή τη φορά ήταν ο Φινλανδός Jari Huttunen της ADAC Opel Rallye Junior Team, ο οποίος κυριάρχησε ανάμεσα σε όλα τα αυτοκίνητα R2, κερδίζοντας τις 16 από τις 21 ειδικές διαδρομές. Στον τερματισμό, ο 23χρονος εργοστασιακός οδηγός της Opel ήταν 3:15” μπροστά από τον Timo van der Marel, ο οποίος χάρισε το 1-2 στη μάρκα οδηγώντας το ιδιωτικό ADAM R2 της Opel Ολλανδίας. «Εκτός από ένα σκασμένο ελαστικό, είχαμε έναν εντελώς απροβλημάτιστο αγώνα. Το ADAM R2 δούλεψε ρολόι», δήλωσε ο Huttunen.
Αντίθετα, η νεαρή Ιταλίδα Tamara Molinaro είχε έναν επεισοδιακό αγώνα. Μετά το πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης την Παρασκευή, είχε δύο κατεστραμμένα ελαστικά το Σάββατο στη θρυλική ειδική διαδρομή Panzerplatte στο Baumholder. Στο τέλος, η Ιταλίδα έχασε την ενδέκατη θέση για έξι δέκατα του δευτερολέπτου. «Μετά το πρόβλημα της Παρασκευής, το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα. Από εκεί και ύστερα αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να συνεχίσουμε και να αποκομίσουμε εμπειρία, να πάρουμε μαθήματα και να απολαύσουμε την εκπληκτική ατμόσφαιρα ενός αγώνα WRC», δήλωσε η 19χρονη από την πόλη Moltrasio που βρίσκεται στη λίμνη του Κόμο. 


Η έντονη αγωνιστική περίοδος συνεχίζεται για τον Huttunen και τη Molinaro χωρίς διακοπή. Το επόμενο Σαββατοκύριακο το Barum Czech Rallye Zlín στην Τσεχία σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου μισού της αγωνιστικής περιόδου για το Πρωτάθλημα ERC Junior. Μετά από δύο συνεχόμενους τίτλους στο ERC, η Opel προηγείται και φέτος στο μέσον της αγωνιστικής σεζόν με τους junior εργοστασιακούς της οδηγούς Chris Ingram και Jari Huttunen, ενώ στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται ο Πολωνός Aleks Zawada με το δικό του ADAM R2.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α