Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017 ...



Έγραψε ιστορία ο Στράτος Κυρλαγκίτσης παίρνοντας την πρώτη νίκη του Ενιαίου και στις δύο κατηγορίες.
Νίκος Ζάχος και «Panagiotis Roustemis» οι άλλοι δύο νικητές της πρεμιέρας. 
Ξεχώρισαν τα Skoda Fabia 1.2 TSI του Ενιαίου ανάμεσα στις συμμετοχές της 16ης Ανάβασης Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου
Βουτιά στα βαθιά για 8 «έμπειρους» και 7 νέους οδηγούς καθώς το βάπτισμα του πυρός συνδυάστηκε με καταρρακτώδη βροχή.
Ταχύτατοι και άκρως ανταγωνιστικοί οι νέοι στην πρώτη τους επαφή με τους αγώνες. 


Πρεμιέρα γεμάτη από δράση, εμπειρίες και θετικές εντυπώσεις ήταν η 16η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017. Ο θεσμός του Ενιαίου που αναβιώνει φέτος ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ξεκίνησε από την εορταστική, παραδοσιακά, ανάβαση του καλοκαιριού στην περιοχή της Γορτυνίας και ξεκίνησε δυναμικά. 
Τα δύο σκέλη του αγώνα προσμέτρησαν ως δύο ξεχωριστοί αγώνες, έτσι είχαμε τον 1ο και 2ο αγώνα για το φετινό SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA. Και κυρίως είχαμε την πρώτη επαφή των Skoda Fabia 1.2 TSI με το κοινό και τους ανθρώπους των ελληνικών αγώνων. 
Έπειτα από περάσματα με ένταση, αγωνία, ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και πολύ… ψάξιμο για το καλύτερο δυνατό πάτημα, τρείς ήταν οι διαφορετικοί νικητές στις δύο κατηγορίες του θεσμού, τη γενική και την «κάτω των 30 ετών». Ο Στράτος Κυρλαγκίτσης έγραψε ιστορία ως ο πρώτος φετινός νικητής καθώς επικράτησε και στη γενική του Ενιαίου αλλά και στην κατηγορία κάτω των 30 ετών. Ο 21χρονος Θεσσαλονικιός σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο πρώτο σκέλος της ανάβασης αφήνοντας πίσω του στη γενική το Νίκο Ζάχο, ο οποίος στις δοκιμές ήταν ο ταχύτερος οδηγός και τρίτο τον Μίλτο Κύρκο που επέστρεψε στους αγώνες έπειτα από καιρό. Στην κατάταξη των Νέων πίσω από τον νικητή Κυρλαγκίτση, βρέθηκαν ο Γιάννης Ποτουρίδης και ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. 
Χαρακτηριστική της αγωνίας από τον πρώτο κιόλας αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου SKODA ήταν η διαφορά των εννέα εκατοστών με την οποία ο Κυρλαγκίτσης επικράτησε του Ζάχου, ο οποίος επίσης είχε να εμφανιστεί πολύ καιρό σε αγώνα, ενώ εξίσου κοντά ήταν και ο Κύρκος.
Στον δεύτερο αγώνα τα δεδομένα άλλαξαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής! Ο Νίκος Ζάχος «απάντησε» σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στο βρεγμένο οδόστρωμα και παίρνοντας την νίκη, με τον Μίλτο Κύρκο να είναι και πάλι πολύ κοντά του, αυτή τη φορά στα τρία δέκατα. Εξαιρετική επίδοση όμως έκανε ο «Panagiotis Roustemis» ο οποίος ήταν τρίτος στη γενική κατάταξη του Ενιαίου και νικητής στους οδηγούς κάτω των 30 ετών ολοκληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα δύσκολο και κουραστικό Σαββατοκύριακο. Πίσω του ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα, Στράτος Κυρλαγκίτσης και τρίτος ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος. 
Οι 15 οδηγοί που έκαναν… ποδαρικό απόλαυσαν τη φιλοξενία του Δήμου Γορτυνίας και της διοργανώτριας Start Line και άφησαν πολλές υποσχέσεις για μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια σε αναβάσεις και πίστες.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !


Ο Στράτος Κυρλαγκίτσης (26/7/1996) είναι 21 ετών και είναι στο 4ο έτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιος του Μιχάλη Κυρλαγκίτση ο οποίος θεωρείται μετρ των αναρτήσεων στους ελληνικούς αγώνες αλλά και την ελληνική αγορά γενικότερα.  Για πρώτη φορά ενεπλάκη στους αγώνες μέσω του κάρτ και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2004. Από τότε μετράει εξαιρετικά αποτελέσματα και πρώτες θέσεις, ωστόσο θεωρεί καλύτερη στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα του, την πολύ καλή εμφάνιση σε αγώνα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Καρτ το 2012 στην πίστα Kartbahn Hunsrückring. Η αγαπημένη του πίστα είναι η Algarve στην Πορτογαλία. Παρά το νεαρό της ηλικίας έχει αρκετές οδηγικές εμπειρίες. Μια συμμετοχή στο Ράλι Λαμίας, σε δύο αγώνες στο Porsche Cup Historic Challenge στη Γερμανία, ενώ έχει κάνει δοκιμές και με Formula Renault 2.0. Εκτός από τη συμμετοχή στο Ενιαίο φέτος οδηγεί και το ηλεκτρικό μονοθέσιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Συμμετέχει στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017 με την υποστήριξη της Meniga A.E. 


Ο Παναγιώτης Ρουστέμης (22/5/1998) είναι γιός του Αλέξανδρου Ρουστέμη και είναι 19 ετών. Φοιτά στο 1ο έτος στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε αγώνες αυτοκινήτου παρόλα αυτά έχει οδηγήσει σε αρκετά ερασιτεχνικά έπαθλα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου με διάφορα αυτοκίνητα. Η πρώτη του επαφή σε πραγματικά αγωνιστικούς ρυθμούς ήταν η συμμετοχή στο Gymkhana Marathon του 2016, όπου βρέθηκε ανάμεσα στον Ken Block και τα άλλα μεγάλα ονόματα του συγκεκριμένου διεθνούς event. Πριν μερικούς μήνες μάλιστα ήταν στη γραμμή εκκίνησης του 1ου γώνα για το Timed Rally Challenge & Dirt Games Challenge, όπου μάλιστα ήταν και πρώτος στη γενική κατάταξη. Το αγαπημένο αυτοκίνητό του είναι το Ford Sierra RS500. 
Συμμετέχει στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017 με την υποστήριξη της AutoVParts Παπαδημητρίου. 

Ο Νίκος Ζάχος (31/3/1978) είναι 39 ετών και προέρχεται από μία σημαντική οικογένεια των ελληνικών αγώνων με αγωνιστικές εμπειρίες και διακρίσεις και για τον πατέρα του Θανάση, αλλά και για τον αδερφό του Βασίλη. Η καριέρα του ξεκίνησε από το καρτ και την πίστα του Ασπροπύργου το 1993 και περιλαμβάνει νίκες σε αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων ή κυπέλλων ράλι, αλλά και διεθνείς συμμετοχές. Έχει μεγάλη εμπειρία ακόμη και σε μορφές Ενιαίου καθώς ξεχώρισε στο Toyota Yaris Cup όπου συμμετείχε από το 2000. 
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 
Συμμετέχει στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο SKODA 2017 με την υποστήριξη της Skoda Makris Α.Ε. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ

Opel Grandland SUV ...

Κομψό και δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό είναι το νέο Grandland, που παρουσίασε σήμερα η Opel! Στο νέο μοντέλο διακρίνουμε πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα "OPEL" στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP1). “Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι δι