8/6/17

Παρά μία 100 ...


Με τη συμμετοχή 99 οδηγών θα διεξαχθεί στις 10-11 Ιουνίου η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου, με την οποία θα συνεχιστεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Ο 4ος γύρος του δημοφιλούς θεσμού αγώνων αυτοκινήτου, που συγκεντρώνει σε κάθε ραντεβού πολλές συμμετοχές και προσελκύει μεγάλο αριθμό θεατών, διοργανώνεται από κοινού από τα Σωματεία "Αυτοκινητιστική Λέσχη Τρίπολης" (Α.Λ.Τ.) και Start Line.
Πεδίο βολής για τους 99 οδηγούς, θα είναι η γνωστή διαδρομή μήκους 4,9 χιλιομέτρων, που αποτελεί κομμάτι της Παλαιάς Εθνικής Οδού Άργους-Τριπόλεως στην περιοχή Κολοσούρτη. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 11:00 θα αρχίσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, ενώ ο αγώνας που περιλαμβάνει όπως πάντα 2 αγωνιστικά σκέλη, θα ξεκινήσει την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 10:00. Ο δρόμος θα κλείσει και στις δύο περιπτώσεις, μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:00 και 09:00 αντίστοιχα.
Οι συμμετοχές διακρίνονται τόσο για την ποσότητα όσο και για την ποιότητά τους. Ο αριθμός των 99 οδηγών που θα λάβουν μέρος δείχνει για ακόμη μια φορά πόσο δημοφιλής είναι η συγκεκριμένη ανάβαση, που είναι μια από τις ταχύτερες του Πρωταθλήματος, ενώ παράλληλα οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα είναι παρόντες για να εκτοξεύσουν στα ύψη το ενδιαφέρον των θεατών. Στο πλαίσιο της Ομάδας Ν θα λάβουν μέρος 25 οδηγοί, οι οποίοι θα χωριστούν σε επιμέρους κλάσεις ανάλογα με τον κυβισμό των αυτοκινήτων τους, ενώ η Ομάδα Α συγκέντρωσε 21 συμμετοχές. Στην Ομάδα Ε εντάσσονται 22 συνδυασμοί οδηγών και αυτοκινήτων, ενώ η εντυπωσιακή Formula Saloon από την οποία πιθανότατα θα προκύψει ο ταχύτερος χρόνος, διαθέτει ακόμη 21 συμμετοχές. Τέλος, η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2017 αποτελεί τον 4ο γύρο του Πρωταθλήματος Αναβάσεων για Ιστορικά αυτοκίνητα, με 10 οδηγούς να δίνουν το "παρών" στο πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού του θεσμού.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΔΩ!