Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Rally Αλμυρός 2017 ...


Το Rally Αλμυρός 2017 βρίσκεται ήδη προ των πυλών με την Δευτέρα 29 Μαΐου  να είναι η εναρκτήρια για την δήλωση συμμετοχών.
Έντονο είναι το ενδιαφέρον των αθλητών για την συμμετοχή τους στην γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θεσσαλία με ούτε λίγο ούτε πολύ 20 και πλέον πληρώματα να έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν να τρέξουν στον αγώνα.
Ο αγώνας διατηρεί τις ίδιες ειδικές με πέρσι με αλλά έχει προσθέσει χιλιόμετρα στο ενεργητικό του αφού από την οργανωτική επιτροπή προστέθηκε ένα ακόμα πέρασμα της ειδικής διαδρομής Νηές.
Η πρώτη ειδική του αγώνα είναι η ειδική διαδρομή Άγιοι Θεόδωροι-Σούρπη μήκους 12,65 χιλιομέτρων που είναι στην ουσία τρεις ειδικές σε μία αφού τα πρώτα τέσσερα χιλιόμετρα αποτελούνται από γρήγορες μεν τεχνικές δε καμπές. Συνεχίζουμε με τα επόμενα τέσσερα χιλιόμετρα που είναι και τα πιο γρήγορα της ειδικής  αφού πέρσι είδαμε σχεδόν όλα τα αγωνιστικά να φτάνουν την τελική τους ταχύτητα ενώ το τελευταίο κομμάτι είναι και το πλέον τεχνικό περιλαμβάνοντας ανηφόρα και κατηφόρα και όλα αυτά σε μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω το πέρασμα από το χωριό Πτελεός σε πλήρες αγωνιστικό ρυθμό και κάπως έτσι η ειδική έχει συμπεριληφθεί στις αγαπημένες των πληρωμάτων που συμμετείχαν πέρσι στον αγώνα. 
Η δεύτερη ειδική του αγώνα είναι η ειδική διαδρομή Νηες μήκους μόλις 6,08 χιλιομέτρων.Μικρή στο μάτι μεγάλη στο τετράδιο σημειώσεων όμως αφού και αυτή αποτελείται από δύο ουσιαστικά τμήματα.Το πρώτο μισό της ειδικής είναι κατηφορικό και πατάει σε καλή άσφαλτο ενώ δοκιμάζει τα νεύρα και την αντοχή των φρένων αφού εκεί τα πληρώματα θα βρουν πολλά πατημένα κομμάτια που διακόπτονται από φουρκέτες των 180 μοιρών. Συνεχίζουμε με το ανηφορικό κομμάτι της ειδικής που θεωρείται πιο κλασσικό αναφορικά με τις ειδικές διαδρομές της Ελλάδας με κλασσικό ελληνικό οδόστρωμα στενό και πιο τεχνικό με σημεία που μετράει η δύναμη του κινητήρα και σημεία που μετράνε οι σημειώσεις.Προσθέστε σε όλα τα παραπάνω τα 800 μέτρα περίπου που περνάνε παράλληλα με την παραλία με τους θεατές να παρακολουθούν τον αγώνα με μαγιό το άλμα ακριβώς μπροστά στην παραλία την κυκλική διαδρομή με το Stop της ειδικής να απέχει από το Σ.Ε.Χ. μόλις 250 μέτρα και εύκολα καταλαβαίνεις κανείς τον χαρακτηρισμό roller coaster που έχουν προσδώσει οι αγωνιζόμενοι.
Με τρία περάσματα από κάθε ειδική τα αγωνιστικά χιλιόμετρα ανεβαίνουν στα 56 με μόλις 96 να είναι τα χιλιόμετρα της απλής δίνοντας το χαρακτηρισμό του σφιχτού αγώνα σε ότι αφορά τις απλές διαδρομές.
Θεατές και αγωνιζόμενοι θα απολαύσουν ένα πλήρες μενού αγωνιστικών περασμάτων την Κυριακή χωρίς να βαρεθούν όμως αφού σε κάθε πέρασμα τα πληρώματα θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό παλεύοντας για το καλύτερο ενώ ας μην ξεχνάμε πως το τρίτο πέρασμα της ειδικής Νηές βάσει προκήρυξης θα δώσει extra βαθμούς στα πληρώματα αφού θα είναι Power Stage.
Πέραν του αγωνιστικού κομματιού όμως ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας έχει φροντίσει να δώσει μια ατμόσφαιρα γιορτής σε όλο το Rally Αλμυρός 2017.
Από την Παρασκευή το βράδυ θα υπάρχουν εκδηλώσεις με την γιορτή που στήνεται στην κεντρική πλατεία των Αγίων Θεοδώρων για τους συμμετέχοντες στον αγώνα με δωρεάν φαγητό και το Σάββατο με την δωρεάν κρουαζιέρα στην Σκιάθο που προσφέρει ο Δήμος Αλμυρού .
Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 20:00 ενώ ο τερματισμός και των αθλητών η απονομή των επάθλων θα λάβει χώρα στην γραφική και παραθαλάσσια Αμαλιάπολη.
Στα συν του αγώνα είναι το μειωμένο κατά 70€ παράβολο,η παραθαλάσσια διαμονή όλων των συμμετεχόντων με μειωμένες τιμές και η εξασφαλισμένη προβολή χάρη στους χορηγούς επικοινωνίας.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερθέντα το Rally Αλμυρός 2017 λόγω της γεωγραφικής του θέσης,της αλλαγής του από το κύπελλο Κεντρικής Ελλάδας (που έγινε Νοτίου ενοποιώντας το με περσινό Πελοποννήσου) και της καλής εικόνας που αποκόμισαν οι αθλητές που συμμετείχαν πέρσι και το έχουν στο πρόγραμμά τους φέτος το ανάγει σε ένα πρόωρο τελικό κυπέλλου.
Το Rally Αλμυρός 2017 έρχεται το διήμερο 17-18 Ιουνίου.

Εσύ θα λείπεις;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ