3/11/16

Με 45 συμμετοχές το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο ...


Οι προετοιμασίες για τον αγώνα έχουν μπει στην τελική ευθεία, με 45 πληρώματα να ετοιμάζονται για το αγωνιστικό ραντεβού του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στη Νέα Πέραμο Μεγάρων.
Λίγες ημέρες απομένουν για την διεξαγωγή του Seajets 37ου Ράλλυ Παλάδιο, που θα έχει ως επίκεντρο την Νέα Πέραμο Μεγάρων και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Start Line". Ο αγώνας έχει ως Χορηγό Ονομασίας την εταιρεία Seajets, που βρίσκεται πάντα δίπλα στον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι μονοήμερος και περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές, μήκους 50,36 χιλιομέτρων.
Το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο προσμετρά σε δύο σημαντικούς θεσμούς των ελληνικών αγώνων, αφού αποτελεί τον 5ο και τελευταίο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος, ενώ θα είναι ταυτόχρονα η τελευταία φετινή συνάντηση, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 45 και διακρίνονται για την ποιότητά τους, καθώς οι μάχες για τη νίκη, τόσο σε επίπεδο Γενικής Κατάταξης, όσο και στις επιμέρους Κατηγορίες, αναμένονται συναρπαστικές. Η ποιότητα των πληρωμάτων, εγγυάται και το θέαμα για τους θεατές που θα βρεθούν στις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, που είναι οι διαδρομές Άνω Αλεποχώρι (5,06 χιλιόμετρα), Νέος Άγιος Ιωάννης (8,15 χιλιόμετρα) και Μελετάκι (7,98 χιλιόμετρα), με τις δύο πρώτες να διεξάγονται από δύο φορές και την τρίτη, να έχει προγραμματιστεί για 3 περάσματα. 
Το Αθλητικό Σωματείο "Start Line", θέλοντας να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο των αγώνων, καθώς ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός οφείλει να είναι ενεργός μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, δράση για την Οδική Ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα, η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων "Α.Ο. Κούρος", με επικεφαλής τον κύριο Σωτήρη Γιαννόπουλο, θα βρίσκεται στον χώρο του σέρβις παρκ στη Νέα Πέραμο, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στους θεατές, τα μέλη των ομάδων και τα πληρώματα σχετικά με την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Το κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης θα είναι "Δεν τρέχω στην Πόλη μου" και αφορά στην αναγκαιότητα μείωσης των ορίων ταχύτητας εντός κατοικημένων περιοχών, από 50 σε 30 χιλιόμετρα/ώρα. 
Η Οργάνωση ενός ακόμη Ράλλυ Παλάδιο, δε θα μπορούσε να προχωρήσει δίχως την θερμή υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που συμβαίνει φέτος για ακόμη μια φορά. Το Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, έχοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, της Δημοτικής Κοινότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Περάμου. 

Ενδεικτικές της μεγάλης στήριξης στον αγώνα, είναι και οι επιστολές-καλωσόρισμα του αγώνα, από τον Δήμαρχο Μεγαρέων κύριο Γρηγόρη Σταμούλη και την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, κυρία Γιάννα Κριεκούκη αντίστοιχα. 

Γρηγόρης Σταμούλης (Δήμαρχος Μεγαρέων):
"Καλωσορίζουμε με χαρά το  Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 σε ειδικές διαδρομές εντός των ορίων του Δήμου μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η αθλητική αυτή διοργάνωση θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, ο οποίος είναι γνωστός για την μεγάλη παράδοσή του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.  Το Ράλλυ Παλάδιο αποτελεί μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, γεγονός, το οποίο οφείλεται στο μεγάλο μεράκι, στην αγάπη, αλλά και στην μεγάλη εμπειρία των ανθρώπων της διοργάνωσης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού να συμβάλει στην ανάπτυξη γενικότερα του αθλητισμού στον τόπο μας και να αποτελέσει εργαλείο τουριστικής προβολής, που θα αναδείξει το Δήμο μας μέσα από το ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιβάλλον του. Ευχόμαστε καλή επιτυχία τόσο στους διοργανωτές, για να έχουν μία άριστη διοργάνωση, που είμαστε βέβαιοι, όσο και στους συμμετέχοντες αθλητές στο Seajets 37ο Ράλλυ Παλάδιο και να έχουν έναν ασφαλή αγώνα. Στους δε φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ευχόμαστε να απολαύουν μία μοναδική εμπειρία και τα θαυμάσια τοπία του Δήμου μας."

Γιάννα Κριεκούκη (Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας):  
"Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε για ακόμη μία χρονιά το Ράλλυ Παλάδιο στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας. Μετά από 37 χρόνια δυναμικής παρουσίας αποτελεί πλέον μία από τις κορυφαίες αθλητικές στιγμές της ευρύτερης περιοχής.  Η εμπειρία, η ετοιμότητα και η υπευθυνότητα των διοργανωτών συναντούν το μεράκι, την αγωνιστικότητα και τη δύναμη των συμμετεχόντων και δημιουργούν από κοινού ένα γεγονός που αναδεικνύει όχι μόνο τα οφέλη του αθλητισμού αλλά προάγει την επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και την γνωριμία με τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.  Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας παραμένει σταθερός αρωγός κάθε προσπάθειας που συμβάλει στην προώθηση του Αθλητισμού και στην προαγωγή της άμιλλας και της συνεργασίας. Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα σε αυτή τη σημαντική δράση, το 37ο Ράλλυ Παλάδιο, και ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλό αγώνα σε όλους."

Seajets 37ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ - ΠPOΓPAMMA

Διοικητικός έλεγχος & Έλεγχος Εξακρίβωσης: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, (ώρα 17:00-20:00 στο Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, (ώρα 17:00-20:00 στο Ι.ΚΤΕΟ “Mr KTEO”, Γέφυρα Ασπροπύργου)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ώρα 20:30 (ΚΤΕΟ Ασπροπύργου)
Δημοσίευση πίνακα εκκινούντων/ωράρια εκκίνησης:  Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, ώρα 21:00 (ΚΤΕΟ Ασπροπύργου)
Εκκίνηση αγώνα: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 09:00 (Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων)
Τερματισμός αγώνα:  Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 16:08  (Λιμάνι Νέας Περάμου Μεγάρων)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 5 Νοεμβρίου (Χώρος τερματισμού)
Ανακοίνωση Κατάταξης: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 17:45  (Γραμματεία)
Απονομή Επάθλων: Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ώρα 18:30 (Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Περάμου).