11/7/16

Rally Αλμυρός 2016 - Αυλαία ...


Με την απονομή των κυπέλλων στην κεντρική πλατεία Αλμυρού ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου το Rally Αλμυρός 2016. Μεγάλοι νικητές του αγώνα οι «NIKON”  και Γρηγόρης Ανδριανόπουλος με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Μια συμμετοχή από την Κόρινθο, που κατάφερε να διακριθεί στη Μαγνησία.
Στην τελετή έδωσαν το παρών όλα τα πληρώματα, φίλοι και συγγενείς τους, αλλά και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι έβλεπαν πως η πόλη τους κινείται στους ρυθμούς του ράλι, ενώ οι ίδιοι στήριξαν με την παρουσία τους στις ειδικές διαδρομές τους συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης ήταν εκείνος που απένειμε τα κύπελλα στους διακριθέντες της γενικής κατάταξης, ενώ στη λιτή ομιλία του επεσήμανε πως η διοργάνωση του Rally Αλμυρός 2016 κέρδισε τις εντυπώσεις και ο ίδιος θα είναι αρωγός έτσι ώστε το Rally Αλμυρός 2016 που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας να γίνει θεσμός.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Ρούσσας,  ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκης , ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού κ. Κώστας Λαγός κι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών, όπου και βράβευσαν με την σειρά τους όσους ξεχώρισαν στον αγώνα.
Το Rally Αλμυρός 2016 φάνηκε πως κέρδισε το στοίχημα της διοργάνωσης, καθώς όλοι ανεξαρτήτως οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως ευχαριστήθηκαν τον αγώνα, τις δύο ειδικές διαδρομές και τις δύο ημέρες του αγώνα –Σάββατο και Κυριακή- ενώ έδωσαν την υπόσχεση πως τον επόμενο χρόνο το ραντεβού τους στο Rally Αλμυρός  2016 θα ανανεωθεί.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Δήμο Αλμυρού και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Εσερίδη ,  τον αντιδήμαρχο κ. Αργύριο Ρούσσα, όπως και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Πτελεού κ. Κωνσταντίνο Παπαδογιάννη, Σούρπης κ. Σπυρίδωνα Γουναρόπουλο, Αγ. Θεοδώρων κ. Ιωάννη Βαλωμένο, Αχιλλείου κ. Γεώργιο Μαρκάκη και Αμαλιάπολης κ. Ευστάθιο Καραγιάννη για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθειά τους στη διεξαγωγή των αγώνων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως ανήκει και στους άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στον αγώνα, αλλά και σε όλους τους χορηγούς του ράλι για την υλοποίηση αυτού του οράματος που είχε ο Ο.Μ.Α.Θ.
Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τέλος όλους εκείνους που βρέθηκαν και απήλαυσαν τον αγώνα και τους υπόσχεται πως η επόμενη διοργάνωση θα είναι ακόμη πιο δυνατή!


Δηλώσεις των διακριθέντων:

Ήρθαν στο Βόλο και κατέκτησαν την πρωτιά. Ο επονομαζόμενος «ΝΙΚΟΝ» μαζί με τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο  με Mitsubishi Lancer Evo IX ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Rally Αλμυρός 2016.
Μια συμμετοχή πολύ δυνατή και με πείσμα. Οι αγωνιζόμενοι με ενθουσιασμό και χαμόγελα έλαβαν τα κύπελλά τους και μας υποσχέθηκαν πως θα συνεχίζουν γιατί τα καλύτερα έρχονται.
Αμέσως μετά την απονομή επεσήμαναν πως «Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, όπως και οι ειδικές διαδρομές και είμαστε χαρούμενοι που για πρώτη φορά στον Αλμυρό κερδίσαμε τον αγώνα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας στο Rally Αλμυρός. Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στη γενική κατάταξη και πήραμε την πρωτιά στον Αλμυρό. Τώρα συνεχίζουμε με το Κύπελλο Πελοποννήσου με το Rally Αλμυρός να μας δίνει το δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε έναν αγώνα εκτός Πελοποννήσου. Ελπίζουμε για το καλύτερο».
Όλα έδειχναν ότι αυτοί θα ήταν που θα έκοβαν πρώτοι το νήμα. Όμως οι Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη με Honda Civic Type-R. Παρόλα αυτά η διάθεσή τους στη λήξη του αγώνα ήταν ανεβασμένη. «Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ καλός. Το Σάββατο γλιστρούσε η ειδική, όμως σήμερα ήταν καλύτερα. Είχαμε ένα πρόβλημα, καθώς στην ειδική Νηές έσπασε ένα μπαράκι στο πίσω δεξιά ψαλίδι και χάσαμε κάποιο χρόνο. Δεν υπάρχει καμία απογοήτευση για τη 2η θέση. Πάθαμε μια ζημιά κι ήρθε έτσι το αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο «ΝΙΚΟΝ» με τον Γρηγόρη Ανδριανόπουλο που τερμάτισαν πρώτοι  έχουν ένα πάρα πολύ δυνατό τετρακίνητο αυτοκίνητο. Εμείς φέραμε το αυτοκίνητό μας στο τερματισμό κι αυτό θέλαμε. Αναφορικά δε με τη διοργάνωση, αυτή ήταν πάρα πολύ καλή, οι διοργανωτές και οι άνθρωποι που στελέχωσαν τον αγώνα έδειξαν μεγάλο ζήλο κι ελπίζουμε στο μέλλον να δείξουν πολύ μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα», σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Οι τρίτοι της γενικής κατάταξης Ανδρέας Ντόφης και Μάριος Τσαούσογλου με Mitsubishi Lancer Eco VIII ανέφεραν για την πορεία του στον αγώνα αλλά και για την οργάνωσή του τα παρακάτω: «Έγινε μεγάλη προσπάθεια από την Λέσχη για τον αγώνα και η περιοχή ήταν πολύ φιλόξενη. Χρειάζονται κάποιες διορθώσεις στα σημεία, όμως πιστεύω ότι θα γίνουν. Σε ότι αφορά εμάς δεν ξεκινήσαμε καλά την πρώτη ημέρα του αγώνα, η πρώτη ειδική γλιστρούσε, προερχόμαστε από μία έξοδο στον προηγούμενο αγώνα και πήγαμε λίγο συντηρητικά, μετά ανεβάσαμε ρυθμό δεν ήταν όμως αρκετό. Πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε για τη συνέχεια του κυπέλλου και προχωράμε». 
Με τα καλύτερα λόγια για το Rally Αλμυρός και την αποδοχή του κόσμου μίλησαν οι Σταμάτης Μιχαήλ και Γρηγόρης Κορίνθιος που οδηγούσαν  Peugeot 106 S16, οι οποίοι τερμάτισαν ένατοι στην γενική κατάταξη και δεύτεροι στην κατηγορία C6. Χαρακτηριστικά για την διοργάνωση επεσήμαναν ότι « από τη στιγμή που προκηρύχθηκε ο αγώνας οι άνθρωποι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον, βρισκόμασταν συνέχεια σε επαφή και μας δημιούργησαν ένα εξαιρετικό περιβάλλον».
Η εικόνα τους για τον αγώνα διαφοροποιήθηκε καθώς αρχικά είχαν λάβει ενημέρωση πως ήταν «περίεργες» οι ειδικές. «Αποδείχθηκε πως οι ειδικές ήταν γρήγορες, πολύ απολαυστικές και ήταν ένας αγώνας που έλειπε από την περιοχή. Εκείνο που μας έκανε εντύπωση ήταν ο κόσμος που βρισκόταν σε κάθε στροφή των ειδικών διαδρομών κι αυτό το τονίζουμε γατί τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του κόσμου είχε ατονήσει. Νομίζουμε ότι το Rally Αλμυρός 2016 σίγουρα κέρδισε το κοινό», συμπλήρωσαν.


Οι διακριθέντες:

Γενική κατάταξη
1. «ΝΙΚΟΝ»- Γρηγόριος Ανδριανόπουλος Mitsubishi Lancer Evo IX
2. Γιάννης Πλάγος- Αλκιβιάδης Ρέντης Honda Civic Type-R
3. Ανδρέας Ντόφης- Μάριος Τσαούσογλου  Mitsubishi Lancer Evo VIII

Κατηγορία C6
1. Μιχάλης Πλατώνης- Λίλλης Ιωάννης Toyota Yaris
2. Σταμάτης Μιχαήλ- Γρηγόρης Κορίνθιος Peugeot 106 S16
3. Ιωάννης Σύλλας- Παναγιώτης Κουκλιαμπής Citroen Saxo VTS

Κατηγορία C5
1.  Ανδρέας Μαργαρώνης- Μιχάλης Αφαλωνιάτης Citroen Saxo VTS
2. “FILON”- Γεώργιος Γονάκης Peugeot 206 XS
3. Γεώργιος Αθανασόπουλος- Σπύρος Μπαρδάκης Citroen C2R2

Κατηγορία C4+C3
1. Γιάννης Πλάγος- Αλκιβιάδης Ρέντης Honda Civic Type-R
2. Βασίλης Καραθανάσης- Αθανάσιος Καραθανάσης Opel Astra
3. Μίλτος Ντόντης- Σπύρος Ντόντης Peugeot 106 Maxi