26/5/16

Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος - Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιο ...


Με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο δόθηκε την Τρίτη 24 Μαΐου μια ακόμη συνέντευξη Τύπου για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των ΜΜΕ της περιοχής. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στον εξαιρετικό χώρο του Βουλευτικού στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου, στο χώρο δηλαδή που θα στεγαστεί το αρχηγείο και το γραφείο Τύπου του αγώνα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του. 
Θυμίζουμε πως ο διεθνής μας αγώνας, ο οποίος είναι ο σημαντικότερος των θεσμών της FIA, «Historic Rally Championship» και «Historic Regularity Rallies», θα πραγματοποιηθεί στις 26 - 29 Μαΐου 2016 και θα φιλοξενηθεί στην ιστορική πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, την πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου.
Ο Δήμαρχος Ναυπλίεων στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, τόνισε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την πόλη ώστε να αναδείξει τον τουριστικό της πλούτο και να προωθήσει τον πολιτισμό της, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ υποσχέθηκε ότι ο δήμος και τα στελέχη του κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να είναι απολύτως επιτυχημένη η διοργάνωση.
Το παρόν στην εκδήλωση δήλωσε και η Περιφέρεια Πελοποννήσου δια του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Βασίλη Σίδερη.
Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφεριάρχης σημείωσε με τη σειρά του τη σημασία της διοργάνωσης για ολόκληρη την Πελοπόννησο, αφού ο αγώνας εκτός του Ναυπλίου και της Αργολίδας, απλώνεται στην Αρκαδία και την Κορινθία, και δήλωσε πως η περιφέρεια είναι πάντα αρωγός σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα που προβάλλουν τουριστικά και πολιτιστικά την περιοχή.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος τόνισε πως το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος είναι μια επανεκκίνηση για την Ομοσπονδία που αποφάσισε να τον βγάλει και πάλι από τις πέριξ της Αττικής περιοχές, ενώ ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη της Περιφέρειας , όσο και του Δήμου Ναυπλίου, για την υποστήριξή τους στο σημαντικό αυτό εγχείρημα.
Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την περιγραφή του αγωνιστικού μέρους από τους Αλυτάρχες Γιάννη Κέπετζη και Γιάννη Καράμπελα, καθώς και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιώργο Σωτηρόπουλο που εγγυήθηκε οργανωτική αρτιότητα για τα πληρώματα και άφθονο θέαμα για τους θεατές.
Υπενθυμίζουμε πως το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος εκκινεί την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00 από το Ζάππειο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου στο Ναύπλιο με τον Τερματισμό και την Απονομή των Επάθλων στους νικητές. 

Πληροφορίες για το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.historic.rallyofgreece.gr.