6/5/16

Αναμονή τέλος ...


Με λίγες ώρες να απομένουν για να ανάψει το πράσινο φως για την πρώτη ειδική διαδρομή του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, πριν από λίγη ώρα τα 81 πληρώματα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος Ράλλυ πέρασαν από τη ράμπα της εκκίνησης, εμπρός από το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Με πρωταγωνιστή τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης -και όχι μόνο- δίνοντας την εκκίνηση τίμησε τα πληρώματα που από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν τον αγώνα τους σε ειδικές διαδρομές οι οποίες έχουν γράψει ιστορία στο διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό. 


Ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας, Ευθύμιος Καραΐσκος, και βέβαια ο Δήμαρχος Λαμιέων, της πόλης που φιλοξενεί και ζει στο ρυθμό του αγώνα, Νίκος Σταυρογιάννης, όπως και οι ∆ήμαρχοι Αμφίκλειας-Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, ∆ελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, ∆ωρίδος, Γιώργος Καπεντζώνης, και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, Ιωάννης Συκιώτης. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία τόσο του Δημάρχου Λουτρακίου -της πόλης που φιλοξένησε υποδειγματικά τον αγώνα για έξι χρόνια-, Γιώργου Γκιώνη, όσο και του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα στην εκδήλωση, την ίδια ώρα που, φυσικά, τους αγωνιζόμενους υποδέχθηκαν και οι χορηγοί του αγώνα. 
Μετά την Τελετή Εκκίνησης, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επέστρεψαν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου και το Service Park του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2016, για την τελική διανυκτέρευση πριν από την έναρξη της ουσιαστικής δράσης. Αρκετά νωρίτερα, βέβαια, ακούστηκαν οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι, με τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας Διαδρομής για τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται στο πλαίσιο του ERC. Εκεί, ο περσινός νικητής του αγώνα και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Τίτλου, Kajetan Kajetanowicz, με το Ford Fiesta R5 ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Alexey Lukyanuk να τον ακολουθεί με ίδιο αυτοκίνητο και τον νεαρό Λετονό Ralfs Sirmacis με το Skoda Fabia R5 να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Λάμπρος Αθανασούλας, που για ακόμα μία χρονιά αποτελεί την... ελληνική ελπίδα, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό, με αποτέλεσμα να σημειώσει τον έβδομο χρόνο, ωστόσο αύριο μπαίνει απροβλημάτιστα στη μάχη των 35 πληρωμάτων που αγωνίζονται για το ERC. 


Το αυριανό πρώτο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές με τηψηην πρώτη, τη SEAJETS Νέα Γραβιά να ξεκινάει στις στις 10:08. Μείνετε συντονισμένοι.