11/3/16

Η Volvo στο Delphi Economic Forum ...


Στο πλαίσιο της ενεργής υποστήριξης εκδηλώσεων υψηλού κύρους με διεθνή απήχηση, η Volvo ήταν χορηγός του πρώτου Οικονομικού Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum). Σκοπός του Forum, του οποίου η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ήταν να συγκεντρώσει κάτω από μία «κοινή στέγη» εξέχουσες προσωπικότητες της διανόησης, της πολιτικής αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για τον ίδιο γεωγραφικά χώρο που πριν από 27 περίπου αιώνες συγκλήθηκε η Δελφική Αμφικτυονία. Σε μία έντονα δημιουργική αλλά και συγκινησιακή ατμόσφαιρα ύψιστου συμβολισμού, το ζητούμενο ήταν οι έγκυρες και ρεαλιστικές απαντήσεις στα φλέγοντα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν την Ελλάδα αλλά και όλη την ανθρωπότητα σήμερα.
Στο Delphi Economic Forum, που φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, παρέστησαν εκπρόσωποι από το διεθνή και εγχώριο πολιτικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο. 


Την έναρξη των εργασιών του Forum κήρυξε ο Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που στη μεστή ομιλία του τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει – και οφείλει να διαδραματίζει – η Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη. Στη συνέχεια, περισσότεροι από 140 διακεκριμένοι ομιλητές σε 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες κατέθεσαν τις ανησυχίες αλλά και τις δημιουργικές τους προτάσεις για το παρόν και το μέλλον της ηπείρου μας. 
Ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ξεχώρισε αυτή της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία με αδιάσειστα ιστορικά στοιχεία κατέδειξε την άρρηκτη και συνεχή σχέση της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού με την Ευρώπη, στο πέρασμα των αιώνων. Μία ομιλία που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και έντονο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους! 


Για τις ανάγκες του Delphi Economic Forum η Volvo Car Hellas είχε διαθέσει ένα στόλο από δώδεκα Volvo XC90, το νέο μεγάλο SUV της σουηδικής μάρκας. Πολλοί από τους υψηλούς προσκεκλημένους και διακεκριμένους ομιλητές του Delphi Economic Forum είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν προς και από τους Δελφούς με ασφάλεια και άνεση, βιώνοντας την ξεχωριστή εμπειρία της κορυφαίας πολυτέλειας που προσφέρει το νέο Volvo XC90.