Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fiat Ducato 4x4 Expedition .....


Το Fiat Ducato 4x4 Expedition Show Camper Van εμφανίζεται στο Caravan Salon στο Düsseldorf (Γερμανία), τη σημαντικότερη εκδήλωση στον κόσμο για το τροχόσπιτο και στον κατασκηνωτικό τουρισμό, που πραγματοποιείται μεταξύ 28 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου. Η Fiat Professional, ηγέτης στην ευρωπαϊκή αγορά στις βάσεις αυτοκινούμενων για μετατροπές οχημάτων αναψυχής, δεν θα μπορούσε να λείψει. Αφού εμφανιστεί σε παρουσίαση στο Düsseldorf, το Show Camper Van θα ταξιδέψει στις πιο σημαντικές εξειδικευμένες εκθέσεις σε Parma (Ιταλία), Le Bourget (Γαλλία) και Birmingham (UK). 
Με αυτό το μοναδικό όχημα, η Fiat Professional επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία της και φιλοδοξεί να ανοίξει νέους δρόμους για την κατηγορία. Χτισμένη πάνω στο bestseller, τη βάση αυτοκινούμεων Fiat Ducato, με διαμόρφωση με μακρύ μεταξόνιο με πρόβολο και ψηλή οροφή, αναδεικνύει το Fiat Ducato 4x4 Expedition είναι σχεδιασμένο για περιπετειώδεις ανθρώπους που αναζητούν ένα αυτοκίνητο που να είναι υψηλών επιδόσεων κι ευκίνητο στο δρόμο και να διαθέτει ένα μεγάλο, άνετο χώρο στο εσωτερικό του και περισσότερο εσωτερικό ύψος από το συνηθισμένο. 
Ένα ακόμη από τα πιο δυνατά σημεία του μοντέλου είναι η εξαιρετική ευκολία οδήγησης και ελέγχου: οδηγείται όπως ένα οποιοδήποτε επιβατικό αυτοκίνητο, είναι ασφαλές, ευχάριστο, προσφέρει μεγάλη ορατότητα και άνετα καθίσματα.


Το Fiat Ducato 4x4 Expedition εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.3 150 HP, που είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία του σε ό,τι αφορά την απόδοση και τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας το τελευταίας γενιάς σύστημα Multijet II και λειτουργία 'Gear Shift Indicator' που δείχνει στον οδηγό ποια σχέση να επιλέξει στο κιβώτιο για να επιτυγχάνει τη μέγιστη οικονομία. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Dangel, καθιστά απλή την αντιμετώπιση των πιο απαιτητικών δρόμων.
Εξωτερικά το Show Camper Van χαρακτηρίζεται από τη διχρωμία σε δυο αποχρώσεις του γκρι, και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται από έναν «εργάτη» εμπρός και μία μεγάλη σχάρα οροφής πλήρως εξοπλισμένη για διακοπές, μεγάλο μέρος της οποίας μπορεί να περπατηθεί, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερικός χώρος ανάπαυλας σε ύψος δυόμισι μέτρων από το έδαφος. Έξυπνες τεχνολογικές λύσεις ενισχύουν την ευελιξία και επαναβεβαιώνουν τον ισχυρό του χαρακτήρα.
Κορυφαίοι Συνεργάτες
Το Fiat Ducato 4x4 Expedition είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας με γνωστούς ειδικούς σε κάθε τομέα: την Tecnoform στα εσωτερικά, την Olmedo για τα εξωτερικά μέρη και τη Dangel για το σύστημα τετρακίνησης. 
Η Tecnoform, που γιορτάζει τα 50 της χρόνια με το Fiat Ducato 4x4 Expedition, είναι ο ηγέτης στον τομέα εξοπλισμού οχημάτων αναψυχής και γιοτ, χρησιμοποιώντας κορυφαία υλικά, προσεγμένη σχεδίαση και αποτελεσματικά συστήματα παραγωγής. Η σχεδίαση του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από  καθαρές γραμμές, ορθολογική επίπλωση και χρήση υλικών υψηλής ποιότητας. 


Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ενσωμάτωση των σχεδιαστικών ιδεών και τη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος εσωτερικά. Για παράδειγμα, η Tecnoform  δημιούργησε ένα σύστημα φωτισμού ενσωματωμένο στην επίπλωση κι ένα σύστημα ψυχαγωγίας τελευταίας γενιάς με πολλαπλά ηχεία και δύο ανασυρόμενες επίπεδες τηλεοπτικές οθόνες.
Η εξειδικευμένη στα συστήματα τετρακίνησης Dangel, με περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας, σχεδίασε το σύστημα τετρακίνησης του Show Camper Van με στόχο την ενίσχυση του περιπετειώδους και μη συμβατικού χαρακτήρα του. Ένα σύστημα με κεντρικό διαφορικό συνεκτικού συμπλέκτη, που συνδυάζεται με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πολύ μεγάλα ελαστικά, ώστε να αντεπεξέρχεται με ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε κάθε είδους επιφάνεια.
Τα εξωτερικά στοιχεία σχεδιάστηκαν από την Olmedo, μια εταιρεία με τεχνογνωσία και εφευρετικότητα που καλύπτουν τις ανάγκες των πιο διαφορετικών πελατών, συμπεριλαμβάνοντας και αυτούς που έχουν προβλήματα κινητικότητας, εξασφαλίζοντας ελευθερία μετακίνησης, άνεση και ασφάλεια.
Ανοίγοντας νέους δρόμους
Το Fiat Ducato 4x4 Expedition ήταν έτοιμο για πελάτες με ένα σπορτίφ, περιπετειώδες lifestyle που θέλουν το καλύτερο τεχνολογικό περιεχόμενο. Αυτός είναι ο λόγος που ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει tablet holder με θύρα USB, οθόνη αφής Radio UconnectTM NAV με ενσωματωμένο το σύστημα πλοήγησης, πίσω κάμερα και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED. Η βάση Fiat Ducato camper είναι εξαιρετικά εκλεκτική και προσφέρεται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Φέτος κέρδισε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Arctic Test.
Ενισχυμένο από αυτά τα χαρακτηριστικά, το μοντέλο αυτό κάνει άνοιγμα σε νέους πελάτες και εξερευνά νέους δρόμους προτείνοντας, μια πιο "extreme", ευέλικτη χρήση. Fiat Ducato camper μπορεί να πάει οπουδήποτε και θέλει να μάθει πώς να εξυπηρετήσει τους πελάτες του ακόμα καλύτερα. Λαμβάνοντας υπόψιν της αυτή τη νέα, αυξανόμενη κατηγορία πελατών, επιπλέον την συλλογής στοιχείων από τις καθημερινές επαφές  με τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων και τους κατασκευαστές, η Fiat Professional αναλύει την αγορά για να είναι ενήμερη για τις νέες τάσεις και να εξακολουθεί να προηγείται. Για παράδειγμα, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Fiat Professional θα προσκληθούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις προσδοκίες τους όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Μπορεί κανείς επίσης να απαντήσει στις ίδιες ερωτήσεις με τη μετάβαση στην ιστοσελίδα https://www.fiatcamper.com.
Fiat Ducato: η μόνη βάση που δημιουργήθηκε για να είναι τροχόσπιτο
Για πολλά χρόνια, τα χαρακτηριστικά του Ducato Van είναι κορυφαία για τους ιδιοκτήτες αυτοκινούμενων: ένα τετράγωνο, σε σχήμα κουτιού πίσω τμήμα, το οποίο κάθε εκατοστό μπορεί να αξιοποιηθεί με έξυπνο τρόπο για να κάνει όλο το χώρο διαθέσιμο για διακοπές. Το Fiat Ducato διαθέτει ένα εξαιρετικό κύκλο στροφής για να διευκολύνει τους επιτόπιους ή μη ελιγμούς.
Ένα δυνατό σημείο του μοντέλου είναι η  απαράμιλλη άνεσή του: ασφαλής, ευχάριστη οδήγηση, άνετα καθίσματα στο στιλ 'Captain Chair' με ενσωματωμένα προσκέφαλα, ρυθμιζόμενο υδραυλικό τιμόνι. Τέλος, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας οι οποίες επιτρέπουν ένα ήρεμο και ασφαλές ταξίδι.
Η βάση του Ducato είναι κορυφαία σε αυτή την κατηγορία και αποτελεί την πρώτη επιλογή σασί για όλους τους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινούμενων: τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερες από 500.000 οικογένειες ταξιδεύουν με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση με ένα αυτοκινούμενο με τη βάση Fiat Ducato.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

Αναγέννηση ...

Το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Τρίπολης θα υποδεχτεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, 45 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στις κατηγορίες Ν&Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών! Διοργανωτές είναι τα Σωματεία “Αγωνιστικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ αυτοκινήτων” (ΑΣΙΣΑ) και “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Η κατηγορία Ν&Α συγκέντρωσε 11 οδηγούς, οι οποίοι θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη στην πρεμιέρα του θεσμού. Με τετρακίνητο Lancer της Ομάδας Ν θα αγωνιστεί ο 26χρονος Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, ευελπιστώντας η τύχη να είναι με το μέρος του στην Τρίπολη, σε αντίθεση με την πρόσφατη Ανάβαση Ριτσώνας. Γνωστός από τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας παλαιότερα, ο Σάκης Ηλιάδης επιστρέφει στην πίστα με ένα Mitsubishi Lancer Evo IX και θα διεκδικήσει τη νίκη, ενώ για πρώτη φορά θα εκκινήσει σε αγώνα ταχύτητας ο 27χρονος τοπικός, Δημήτρης Μουργελάς με ένα Mitsubishi Lancer Evo VIII. Από τη Ρόδο θα ταξιδέψ

Νέος Κ.Ο.Κ. ...

Προ των πυλών βρίσκεται ο αναμορφωμένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με τις ποινές να αφορούν στον οδηγό και όχι στο όχημα. «Ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών, επικεντρωμένη στην οδική ασφάλεια. Δεν μας ενδιαφέρει να τιμωρήσουμε, πρωτίστως, τους παραβάτες, μας ενδιαφέρει να είναι εφαρμόσιμες οι ποινές, να είναι δίκαιες και να αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και στην επικινδυνότητα κάθε παράβασης» , τόνισε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το επόμενο διάστημα, κατηγοριοποιούνται οι ποινές και αυστηροποιούνται, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης (πχ. κινητό τηλέφωνο, κράνος, ζώνη κ.α.).   «Ο νέος ΚΟΚ, που θα ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες, βρίσκεται σε τελικό στάδιο επεξεργασίας και πρόκειται συντόμως να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πριν πάρει τον δρόμο για τη Βουλή» ανέφερε και υποστήριξε ότι ο αναμορφωμένος ΚΟΚ θα έχει νέα πολιτική ποινών,