7/8/15

Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on the Road .....


Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό το καλοκαίρι, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών που επισκέπτονται τη χώρα μας, αναρτώντας αφίσες στις οθόνες προβολής στον περιβάλλοντα χώρο και εσωτερικά του αεροδρομίου για όλο το μήνα Αύγουστο, με την υποστήριξη της Interbus. 


Το εικαστικό της αφίσας με κεντρικό μήνυμα «Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on the Road» δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλοντας, με χαρούμενο ύφος στερεοτυπικά χαρακτηριστικά διαφόρων εθνικοτήτων που επισκέπτονται τη χώρα μας κατά τη θερινή περίοδο. 
Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει και να επισημάνει στους επισκέπτες της χώρας μας πως οι κίνδυνοι στο δρόμο είναι συνεχείς και κυρίως σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυό της επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων. Συγκεκριμένα, η πιο πολυσύχναστη περίοδος ξένων τουριστών στην Ελλάδα είναι ο μήνας Αύγουστος, με τις περισσότερες αφίξεις στο Δ.Α.Α. «Ελευθέριος Βενιζέλος».  


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ. ΣΤΑΤ.) για το έτος 2014, την περίοδο Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, οι αριθμοί προκαλούν απογοήτευση, φτάνοντας τους 239 νεκρούς και 386 σοβαρά τραυματίες, δηλαδή 3 άτομα κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο, σημειώνοντας μεγάλη αύξηση των θανάσιμων και σοβαρών τραυματισμών κατά το μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με το διάγραμμα, σε σχέση με τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες, όπου κορυφώνεται η έξοδος των Ελλήνων αλλά και η επισκεψιμότητα των ξένων στη χώρα μας.
Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη η καμπάνια του Ινστιτούτου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τηλεοπτικό και ρ/φ σποτ σε σταθμούς της χώρας.