23/7/15

Το ίδιο ακόμα καλύτερο .....


Μετά από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά, το ASX απέκτησε ένα νέο πετρελαιοκινητήρα diesel 1.6 Di-D Euro-6, οποίος αποδίδει 114 ίππους/ 3.600 r.p.m.,με ροπή 270 Nm/1750 r.p.m. και κορυφαία κατανάλωση μόλις 4,6lt/1000 kms.best-seller. 
Το ανανεωμένο ASX αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στη δυναμική κατηγορία των μικρομεσαίων crossover προσφέροντας τώρα μία γκάμα δύο κινητήρων στα 1.600 κυβ. εκ. του γνωστού βενζινοκινητήρα της Mitsubishi Motors 1.600 cc MIVEC με 117Hp/6.000 rpm και του νέου πετρελαιοκινητήρα 1.600 cc.


Το ανανεωμένο ASX έχει δεχτεί και πλήθος αλλαγών στην εσωτερική σχεδίαση της καμπίνας των επιβατών με έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια των επιβατών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που είναι εξοπλισμένο ανάλογα με την έκδοση για να διευκολύνουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών είναι: Active Stability & Traction Control (ASTC), ABS με EBD & Brake Assist, Hill Start Assist (HSA), ESS (Emergency Stop Signal), Αερόσακοι εμπρός, πλευρικοί, οροφής και αερόσακος γονάτου οδηγού, Σύστημα ανίχνευσης και πίεσης των ελαστικών, Σύστημα κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικές εντολές και χειριστήρια στο τιμόνι, Ελαστικά 225/55 R18 με ζάντες αλουμινίου νέου σχεδιασμού, Πανοραμική γυάλινη οροφή με εσωτερικό φωτισμό LED, Μπάρες οροφής, Κεντρικός καθρέπτης με αυτόματο υποφωτισμό κ.ά.
Το ανανεωμένο ΑSX είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Mitsubishi Motors της εταιρείας της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε.


Ο εξοπλισμός της έκδοσης Inform που είναι διαθέσιμη με τον βεζινοκινητήρα 1.6lt 4X2 περιλαμβάνει: Active Stability & Traction Control (ASTC), ABS με EBD & Brake Assist, Hill Start Assist (HSA), ESS (Emergency Stop Signal), Αερόσακοι εμπρός, πλευρικοί, οροφής και αερόσακος γονάτου οδηγού, Ηλεκτρικοί θερμ. εξωτ. καθρέφτες και εξωτ. χειρολαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, Υψηλής αντίθεσης οθόνη υγρών κρυστάλλων με πολλαπλές ενδείξεις, Κεντρική κονσόλα τύπου carbon, Κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, Air Condition 
•Ηχοσύστημα R/CD, είσοδος για Audio – AUX, 4 ηχεία, Ελαστικά 215/70 R16 με καλύμματα τροχών, Σύστημα ανίχνευσης και πίεσης των ελαστικών.
Ο εξοπλισμός της έκδοσης Invite Plus, που είναι διαθέσιμη σε 1,6lt petrol 4x2 & 1,6lt και diesel 4x2 & 4x4 περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο  σύστημα τετρακίνησης, με επιλογές 2WD-4WD  και λειτουργία κλειδώματος 4WD  (μόνο εκδόσεις 4WD), Δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, Αυτόματος κλιματισμός, Cruise control με χειριστήρια στο τιμόνι, Ηχοσύστημα R/CD με χειριστήρια στο τιμόνι & 6 ηχεία, θύρα USB, Αισθητήρας φώτων & βροχής, Day Running Lights, Μπροστινή γρίλια με επιχρωμιωμένο πλαίσιο, Προβολείς ομίχλης εμπρός με επιχρωμιωμένο πλαίσιο, Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, Πίνακας οργάνων υψηλής αντίθεσης με έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων, Κεντρική κονσόλα με υλικό gloss black και ασημί λεπτομέρειες, Υφασμάτινο κεντρικό ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο εμπρός, Κεντρικό υποβραχιόνιο με ποτηροθήκες στο πίσω κάθισμα, Ντουλαπάκι με θερμαινόμενη/ψυχόμενη θέση, Ελαστικά 215/70 R16 με ζάντες αλουμινίου, Πλάτη πίσω καθισμάτων διαιρούμενη κατά 60:40
Τέλος η κορυφαία έκδοση του  ASX Intense Panorama που είναι διαθέσιμη μόνο με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 Di-D 4WD περιλαμβάνει επιπλέον:  Σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί (KOS / 2WD), Φιμέ πίσω τζάμια (παράθυρα, φινιστρίνι και πίσω πόρτα),   Ηλεκτρ. θερμ. & αναδιπλούμενοι καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος με ενσωματωμένο φλας, Σύστημα κινητού τηλεφώνου Bluetooth με φωνητικές εντολές και χειριστήρια στο τιμόνι, Ελαστικά 225/55 R18 με ζάντες αλουμινίου νέου σχεδιασμού, Πανοραμική γυάλινη οροφή με εσωτερικό φωτισμό LED, Μπάρες οροφής, Κεντρικός καθρέπτης με αυτόματο υποφωτισμό

Το ίδιο – ακόμα καλύτερο

Στο ανανεωμένο ASX οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
• Μπουτόν All Wheel Control (AWC) αντί περιστροφικού επιλογέα,
• Ανανεωμένη πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για βελτιωμένη συμπεριφορά και οδηγική άνεση.
• Νέα υφάσματα εσωτερικού,
• Νέο χρωμιωμένο ένθετο στις εμπρός πόρτες,


Δυναμική ποιότητα

Στο εσωτερικό, η φιλοσοφία δυναμικής, σπορ κομψότητας συνεχίζεται με εμφανή έμφαση στα σχήματα, την ταπετσαρία και τα υλικά, χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού. Σε αρμονία με το εξωτερικό, η καμπίνα του ASX αντικατοπτρίζει μία αίσθηση ‘’δυναμικής ποιότητας’’ όπως εκφράζεται μέσα από το ταμπλό των οργάνων, την ποιοτική επένδυση του κεντρικού πίνακα οργάνων που εκτείνεται μέχρι τις πόρτες ή τα ένθετα που πλαισιώνουν το ηχοσύστημα ή κοσμούν τις επενδύσεις των θυρών.  Οι επιφάνειες και τα υλικά επιλέχθηκαν για να επιτυγχάνουν την κατάλληλη αίσθηση και εμφάνιση. Αν και η χρωματική φιλοσοφία του εσωτερικού βασίζεται στο μαύρο, η χρήση αντιθέσεων μέσα από τη δομή των επιφανειών και τα υλικά δημιουργεί μια εικόνα "δυναμισμού μέσα από την απλότητα".

Κινητήρες - Χαμηλών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων 

Το ASX, γνήσιος εκπρόσωπος της στρατηγικής πράσινης τεχνολογίας της MMC, χρησιμοποιεί:

  • νέο 4-κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1.6 Di-D 
  • 8-valves SOHC Common rail, Άμεσου ψεκασμού Euro 6 χαμηλών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (“low impact”), Di-D”. 
  • Ιπποδύναμη 114Ηρ στις 3,600 rpm, 
  • ροπή 270 Νmμ στις 1,750 rpm και 
  • διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση με μόλις 4,7 lt/100 kms στο μικτό κύκλο και
  • εκπομπές CO2 119gr/km.