Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2oς Αγώνας Rotax Max Challenge .....


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο 2ος Αγώνας Rotax Max Challenge για τη φετινή χρονιά. Με τον πολύ σημαντικό αριθμό των 51 συμμετοχών, όλοι οι οδηγοί κατέβαλαν το μέγιστο της προσπάθειάς τους και προσέφεραν στους θεατές ενδιαφέρουσα οδήγηση και ποιοτικό θέαμα.
Οι μικροί οδηγοί της κατηγορίας Micro, παρέλαβαν το κύπελλο και το μετάλλιό τους, καθώς και ένα σετ ελαστικών, για τους τρεις πρώτους, με την ευγενική χορηγία της EKO racing, για την επιπλέον επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Στην τρίτη θέση του βάθρου, στη γενική κατάταξη της κατηγορίας ανέβηκε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, από την Nitro Kart Team, στη δεύτερη θέση ο Θάνος Ξηνταβελόνης, από την Zorri Motorsport, ενώ την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Γιάννης Λάντζης, από την Chatzis Racing Team. 


Με ενδιαφέρουσες μάχες εντός του αγωνιστικού χώρου εξελίχθηκε η κατηγορία Junior μέχρι και το τελευταίο λεπτό και τελικά την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Ντέκας, από την Dekas Racing Team, ο Σωτήρης Αθανασόπουλος, από την Chatzis Racing Team, με τον Γιώργο Πέτρου, από την Maitos Kosmic Racing Team, να βρίσκεται στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Καθηλωτική ήταν, για όσους την παρακολούθησαν και η κατηγορία Senior Max, καθώς η εμπειρία των οδηγών αλλά και η συνολική εξαιρετική προσπάθεια από όλους, έδωσε μία πολύ καλή και δυνατή εικόνα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Στην τρίτη θέση της τελικής γενικής κατάταξης, τερμάτισε ο οδηγός Ρένος Αρβανιτάκης, από την Intrepid Hellas, στη δεύτερη θέση και μετά από μία πολύ καλή οδήγηση, ο Νίκος Ιωάννου, από την Prt Motorsport, ενώ στην πρώτη θέση της κατηγορίας και μετά από έναν επίσης εξαιρετικό και γρήγορο αγώνα, τερμάτισε ο Χρήστος Σαγανάς, από την Chatzis Racing Team. 


Στην κατηγορία Max Masters, υποκατηγορία της Max με οδηγούς άνω των 32 ετών, στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Δημήτρης Παπαναστασίου, από την ομάδα Athens Kart Shop, στην δεύτερη θέση ο Ρένος Αρβανιτάκης, από την Intrepid Hellas, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε ο Νίκος Ιωάννου, από την κατηγορία Prt Motorsport. 
Από τις πιο δυνατές κατηγορίες του Rotax, η DD2 Max, προσέφερε στο κοινό εξαιρετική οδήγηση και δυνατό θέαμα, με τον Δημήτρη Ζερβό, από την Kartworks Team, να καταλαμβάνει την τρίτη θέση του βάθρου, τον Στέφανο Καμιτσάκη, από την Intrepid Hellas, τη δεύτερη θέση και τον Οικονόμου Χρήστο, από την Chatzis Racing Team, την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και συνεπώς του βάθρου.
Την ίδια καλή πορεία σχημάτισε η DD2 Masters, με τους έμπειρους οδηγούς, Σωτήρη Παπαχρήστου, από την Athens Kart Shop, στην τρίτη θέση, τον Γιώργο Βασιλόπουλο, από την Prt Motorsport, στην δεύτερη θέση και τον Δημήτρη Ζερβό, από την Kartworks Team, στην πρώτη θέση, να κρατάνε το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Ο 2ος Αγώνας του Rotax Max Challenge, έφτασε και επισήμως στο τέλος του και άφησε πίσω του καλή οδήγηση, αξιέπαινη προσπάθεια και πολύ ενδιαφέρον για τον 3ο Αγώνα Rotax, που θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 και θα αναδείξει τους καλύτερους οδηγούς που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Rotax, στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.
Έως τότε, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν για ακόμα μία φορά το ελληνικό Rotax Max Challenge και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο !

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ