Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Opel Astra .....


Η πώληση 24 εκατομμυρίων και πλέον Opel Kadett και Opel Astra είναι εντυπωσιακός αριθμός και παράλληλα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Στοιχίζοντας το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο, όλα τα συμπαγή μοντέλα Opel που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα θα ξεπερνούσαν τη μαγική ένδειξη των 100.000 km και θα δημιουργούσαν μία στήλη αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να κυκλώσουν τον ισημερινό δυόμιση φορές. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα συμπαγή αυτοκίνητα της Opel έχουν καταφέρει να κάνουν τη μετακίνηση προσιτή σε νέες κοινωνικές τάξεις και, αφού η ατομική μετακίνηση έγινε μέρος της καθημερινότητάς τους, οι τελευταίες γενιές έκαναν προσιτές τις τεχνολογίες και καινοτομίες από υψηλότερες κατηγορίες.
Τώρα, η Opel ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του bestseller της – συνεχίζοντας την ιδέα του ‘εκδημοκρατισμού’ καινοτομιών από ανώτερες κατηγορίες και συνδυάζοντάς τις με μία εκφραστική, δυναμική σχεδίαση. Η επόμενη γενιά Astra βασίζεται σε μία νέα, ελαφριά αρχιτεκτονική, χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρες τελευταίας γενιάς και προσφέρει χαρακτηριστικά από ανώτερες κατηγορίες. Η απέριττη σχεδίαση δείχνει το Astra πιο αθλητικό από ποτέ. Με λίγα λόγια, το νέο Astra συνδυάζει απόδοση με κομψότητα και επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των συμπαγών μοντέλων με κορυφαίες καινοτομίες. Το Opel Astra γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) φέτος το φθινόπωρο (17 – 27 Σεπτεμβρίου, 2015).
Και μιλώντας για επετείους, ένας άμεσος πρόγονος του νέου Astra, το Opel Kadett B, γίνεται φέτος 50 ετών. Η παραγωγή του Kadett ξεπέρασε τα 2,.6 εκατομμύρια οχήματα και τη δεκαετία του 1960 διαφημίστηκε με το σλόγκαν “Das Auto”. Ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό με το ζωηρό πνεύμα, την ευρυχωρία του, το μεγάλο χώρο αποσκευών και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Με λίγα λόγια: «Εάν ξέρεις τι θέλεις, οδηγείς ένα Kadett».
Μέχρι σήμερα, το απόλυτο bestseller στα 79 χρόνια παρουσίας της Opel στη συμπαγή κατηγορία είναι το Astra F από το 1991 μέχρι το 1997. Για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, το νέο μοντέλο πήρε το όνομα Astra που ήδη χρησιμοποιείτο στη Βρετανία, και πούλησε συνολικά πάνω από 4,1 εκατομμύρια μονάδες. Στα τέσσερα εκατομμύρια περίπου κινήθηκαν επίσης το Kadett E (3,8 εκατομμύρια) και το Astra G (3,95 εκατομμύρια). Επομένως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανατρέξουμε σε αυτή την ιστορία των 24 εκατομμυρίων και πλέον συμπαγών μοντέλων Opel.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

Opel Grandland SUV ...

Κομψό και δυναμικό, ευρύχωρο, ευέλικτο και αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό είναι το νέο Grandland, που παρουσίασε σήμερα η Opel! Στο νέο μοντέλο διακρίνουμε πολλά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Opel Experimental, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το 3D Vizor με το φωτιζόμενο λογότυπο του ‘Κεραυνού’, που τοποθετείται περήφανα στο κέντρο της μάσκας, καθώς και τα μόνιμα φωτιζόμενα γράμματα "OPEL" στο πίσω μέρος. Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αποτελούν το σύστημα φωτισμού Intelli-Lux Pixel HD με περισσότερα από 50.000 αυτόνομα στοιχεία, η νέα πλατφόρμα STLA Medium για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και η νέα, επίπεδη εγκατάσταση της μπαταρίας, που επιτρέπει την τοποθέτηση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 98 kWh, η οποία χαρίζει στο Grandland Electric έως και περίπου 700 km ηλεκτρικής αυτονομίας (WLTP1). “Το λανσάρισμα του νέου Grandland αποτελεί ορόσημο για την Opel. Πλέον, κάθε μοντέλο της Opel, χωρίς εξαίρεση, είναι δι