27/6/15

Το νέο Opel Astra .....


Η πώληση 24 εκατομμυρίων και πλέον Opel Kadett και Opel Astra είναι εντυπωσιακός αριθμός και παράλληλα αξιοσημείωτο επίτευγμα. Στοιχίζοντας το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο, όλα τα συμπαγή μοντέλα Opel που έχουν κατασκευαστεί μέχρι τώρα θα ξεπερνούσαν τη μαγική ένδειξη των 100.000 km και θα δημιουργούσαν μία στήλη αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να κυκλώσουν τον ισημερινό δυόμιση φορές. Με λίγα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα συμπαγή αυτοκίνητα της Opel έχουν καταφέρει να κάνουν τη μετακίνηση προσιτή σε νέες κοινωνικές τάξεις και, αφού η ατομική μετακίνηση έγινε μέρος της καθημερινότητάς τους, οι τελευταίες γενιές έκαναν προσιτές τις τεχνολογίες και καινοτομίες από υψηλότερες κατηγορίες.
Τώρα, η Opel ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του bestseller της – συνεχίζοντας την ιδέα του ‘εκδημοκρατισμού’ καινοτομιών από ανώτερες κατηγορίες και συνδυάζοντάς τις με μία εκφραστική, δυναμική σχεδίαση. Η επόμενη γενιά Astra βασίζεται σε μία νέα, ελαφριά αρχιτεκτονική, χρησιμοποιεί αποκλειστικά κινητήρες τελευταίας γενιάς και προσφέρει χαρακτηριστικά από ανώτερες κατηγορίες. Η απέριττη σχεδίαση δείχνει το Astra πιο αθλητικό από ποτέ. Με λίγα λόγια, το νέο Astra συνδυάζει απόδοση με κομψότητα και επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των συμπαγών μοντέλων με κορυφαίες καινοτομίες. Το Opel Astra γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) φέτος το φθινόπωρο (17 – 27 Σεπτεμβρίου, 2015).
Και μιλώντας για επετείους, ένας άμεσος πρόγονος του νέου Astra, το Opel Kadett B, γίνεται φέτος 50 ετών. Η παραγωγή του Kadett ξεπέρασε τα 2,.6 εκατομμύρια οχήματα και τη δεκαετία του 1960 διαφημίστηκε με το σλόγκαν “Das Auto”. Ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό με το ζωηρό πνεύμα, την ευρυχωρία του, το μεγάλο χώρο αποσκευών και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Με λίγα λόγια: «Εάν ξέρεις τι θέλεις, οδηγείς ένα Kadett».
Μέχρι σήμερα, το απόλυτο bestseller στα 79 χρόνια παρουσίας της Opel στη συμπαγή κατηγορία είναι το Astra F από το 1991 μέχρι το 1997. Για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη, το νέο μοντέλο πήρε το όνομα Astra που ήδη χρησιμοποιείτο στη Βρετανία, και πούλησε συνολικά πάνω από 4,1 εκατομμύρια μονάδες. Στα τέσσερα εκατομμύρια περίπου κινήθηκαν επίσης το Kadett E (3,8 εκατομμύρια) και το Astra G (3,95 εκατομμύρια). Επομένως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανατρέξουμε σε αυτή την ιστορία των 24 εκατομμυρίων και πλέον συμπαγών μοντέλων Opel.