14/5/15

41η Δεξιοτεχνία απο τον Α.Ο.Θ. .....

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 από τον Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) η 41η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων και ο αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης στην πίστα "Kart House" στο 2ο χλμ. Λαγκαδά - Κολχικού. Έτσι δόθηκε το εναρκτήριο «λάκτισμα» σε ότι αφορά στο Έπαθλο Δεξιοτεχνιών της Βορείου Ελλάδος.
Αδιαμφισβήτητοι νικητές, όσοι παραβρέθηκαν στην πίστα, αφού το θέαμα που δόθηκε ήταν ασταμάτητο επί 5 συνεχόμενες ώρες. Ο αγώνας εκκίνησε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί με τα δύο σκέλη της δεξιοτεχνίας και συνέχισε με τα δύο σκέλη του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης παρεμβάλλοντας πριν την επίδειξη καρτ και μετά ην επίδειξη ντριφτ, αποζημιώνοντας στο έπακρο τους εκατοντάδες θεατές.   
Στο αγωνιστικό μέρος της Κυριακής οι νικητές ανά αγώνα και κατηγορία ήταν οι εξής:
Στην δεξιοτεχνία χρόνο ημέρας και ταυτόχρονα 1ο μέλος Α.Ο.Θ., ο Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto αποδεικνύοντας την διαχρονικότητα των επιδόσεων του. 1η γυναικεία συμμετοχή η Αντωνία Αμπατζίδου με BMW Z3
Στην κατηγορία Α την τριάδα αποτέλεσαν οι εξής δύο (καθώς δεν συμπληρωνόταν κατηγορία) Τερζόπουλος Άρης με Mazda MX5 και Παπαντωνίου Νικόλαος Fiat Uno.
Στην κατηγορία Β την τριάδα αποτέλεσαν οι Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto, Γερανός Χρήστος Ford Escort και Κεφαλάς Θωμάς με Opel Kadett.
Στην κατηγορία Γ την τριάδα αποτέλεσαν οι Χάρτιος Δημήτρης με Opel Manta, Γιαντζίδης Ηλίας με BMW E30 και  Αμπατζίδης Ηλίας με Opel Manta.
Στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης χρόνο ημέρας έκανε ο Δήμος Αλέξανδρος με Toyota Starlet.
Στην κατηγορία έως 2000 κ.εκ. την τριάδα αποτέλεσαν οι Δήμος Αλέξανδρος με Toyota Starlet, Ζεμπέκης Πασχάλης με Opel Kadett και Οικονομίδης Κώστας με Fiat Punto
Στην κατηγορία 2000+ κ.εκ. την τριάδα αποτέλεσαν οι Παπαντωνίου Νικόλαος Fiat Uno,  Χάρτιος Δημήτρης με Opel Manta και Μαυροκέφαλος Σάββας με Opel Manta.
Πλούσιο θέαμα έδωσαν οι καρτίστες της πίστας Kart House στον Λαγκάδα ανάμεσα στον αγώνα δεξιοτεχνίας και ατομικής χρονομέτρησης. Τέλος με τα περάσματά τους ξεσήκωσαν τους θεατές οι «ντριφτάδες» Τσιλιμπόνης Γιώργος, Πάζης Σωκράτης, Αντωνιάδης Νίκος και Φουντούκης Γιάννης.
Με τον καιρό να βοηθάει στο έπακρο έγινε και η απονομή κυπέλλων στους πρωταγωνιστές των δύο αγώνων από τον δήμαρχο του δήμου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη, τον εκπρόσωπο της Toyota Αλεξανδρίδης κ. Αλεξανδρίδη, τον κ. Κοσμόπουλο από την Cosmos Kart & Rally Academy, εκπρόσωπο της εταιρίας Τζιταμίδης Ανταλλακικά Αυτοκινήτων, τον πρόεδρο του Α.Ο.Θ. κ. Ψηφίδη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Μαράτο, τον αντιπρόεδρο του Α.Ο.Θ. κ. Αραμπατζή και το μέλος του Α.Ο.Θ. κ. Αγοραστό. Τιμητική πλακέτα έλαβαν ο δήμαρχος του δήμου Λαγκαδά κ. Καραγιάννη και ο ιδιοκτήτης της πίστα “Kart House” κ. Ρέντζος.
Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Express  Service, τον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Toyota και Lexus «Toyota Αλεξανδρίδης», την Subaru Service-Ανταλλακτικά Απόστολος Χατζηχρήστου, την Cosmos Kart & Rally Academy, τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου «Τζιταμίδης», το ιδιωτικό ΚΤΕΟ «AutoSafe», την εταιρία ελαστικών «Ζώτης Αριστείδης»  και την «Στάθης Σ. & Ν.» Συνεργείο – Ανταλλακτικά – Αυτοκίνητα για την πολύτιμη βοήθειά τους.  
Επόμενη διοργάνωση του Α.Ο.Θ. το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.  12&13 Σεπτεμβρίου ως συνήθως στο πλαίσιο της 80ης αυτήν την χρονιά Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Επόμενος αγώνας του Επάθλου Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος η 3η Δεξιοτεχνία Νάουσας  από την Λέσχη Αυτοκινήτου Νάουσας την Κυριακή 28 Ιουνίου.