25/4/15

Όλα έτοιμα για τη γιορτή στην Λαμία .....


Η πόλη της Λαμίας έχει ήδη γεμίσει με ήχους αγωνιστικών αυτοκινήτων και όλα είναι έτοιμα για την εκκίνηση του αγωνιστικού μέρους του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" αύριο, με 33 πληρώματα να περνούν από τον σημερινό Τεχνικό Έλεγχο στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας!
Η Λαμία κινείται πια στους ρυθμούς του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", που το Σαββατοκύριακο αποτελεί τον 2ο και 3ο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας.
Τα πληρώματα πραγματοποίησαν αναγνωρίσεις των Ειδικών Διαδρομών, ενώ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου στεγάζονται ο Χώρος Επισκευών και το Αρχηγείο του αγώνα, πραγματοποιήθηκε ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στον ασφάλτινο αγώνα, που αποτελεί το 2ο γύρο του Πρωταθλήματος, θα εκκινήσουν 33 πληρώματα, καθώς δεν προσήλθαν οι Αλέξανδρος Χριστοδούλου-Βασίλης Μπασιούκας (Lancia Delta),  Απόστολος Σωτηρίου-Πάρης Καστανιώτης (Peugeot 106) και Δημήτρης Γρίβας-Γιάννης Γρίβας (Peugeot 205).


Το αγωνιστικό κομμάτι της 1ης ημέρας θα ξεκινήσει στις 9.30 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, με τους Λάμπρο Κύρκο-Γιώργο Πολυζώη, που μοιράζονται το Mitsubishi Lancer EVO IX με το Νο.1 στις πόρτες, να έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα, το πρώτο πέρασμα από την Ειδική Διαδρομή "Μπράλος", στις 9.58. Όμως, την παράσταση στην 1η ημέρα κλέβει η Υπερειδική "Άγιος Λουκάς" μέσα στην πόλη της Λαμίας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα ξεκινήσει στις 18.03 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας, που μάλιστα εκπέμπει πανελλαδικά μέσω του OTE TV!
Αξίζει να σημειώσουμε, πως το κανάλι θα φιλοξενήσει ειδική εκπομπή, με την παρουσία στο στούντιο του καταξιωμένου δημοσιογράφου Τάκη Πουρναράκη, που είναι ο ειδικός συνεργάτης της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας για το συγκεκριμένο αγώνα, τη στιγμή που τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο επίσης καταξιωμένος σκηνοθέτης Περικλής Ασπρούλιας!
Ακόμη, πέραν της ζωντανής μετάδοσης από τη συχνότητα του Star Κεντρικής Ελλάδας, όσοι θέλουν θα μπορούν να παρακολουθήσουν στην Υπερειδική και μέσω Internet, στο www.webtv.lamiastar.gr , σε μια προσπάθεια που ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδο οργάνωσης και προβολής, έχοντας παράλληλα αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία!


Το 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς" δε θα μπορούσε να αποτελέσει διοργάνωση τέτοιου εύρους, δίχως την στήριξη των χορηγών του.  Μεγάλος Χορηγός είναι το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χαλκιάς, το οποίο μάλιστα δίνει τον τίτλο του και στην ονομασία του αγώνα, ενώ ανάμεσα στους Χορηγούς συγκαταλέγονται ακόμη η Peugeot, η Motul και η Θερμοπετρόλ-Χατζητσοπάνης, με την τελευταία να έχει ιδιαίτερη θέση στην "καρδιά" του αγώνα, αφού στηρίζει διαχρονικά όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες του Σωματείου. 
Επειδή όμως πάνω από όλα τα προαναφερθέντα βρίσκεται η ασφάλεια πληρωμάτων και θεατών, οφείλουμε να τονίσουμε πως για την "ασφαλή παρακολούθηση" των πληρωμάτων κατά τη διάρκεια των Ειδικών Διαδρομών του αγώνα, την "ευθύνη" φέρει η "My-Track Real Time GPS Tracking Systems".
Κλείνοντας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για ακόμη μια χρονιά, η κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας γενικότερα στηρίζουν εμπράκτως το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, τη στιγμή που η υποστήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ιδιαίτερα δυναμική, αφού τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος όσο και ο Δήμος Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδος και όλοι οι Τοπικοί Φορείς διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση του αγώνα, από τη σκοπιά  του Συν-Διοργανωτή.


Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με πρόγραμμα, ωράριο, χάρτες, προσβάσεις θεατών και συμμετοχές του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος "Ι ΚΤΕΟ Χαλκιάς", καθώς και να παρακολουθήσετε ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα!

Ζωντανά Αποτελέσματα, θα μπορείτε να βρείτε στο http://www.omae-epa-live.gr.