14/3/15

Με υψηλές βλέψεις ο Yaniv Bar .....


Έχοντας συμμετάσχει σε δύο αγώνες στη χώρα μας το 2014, ο Yaniv Bar επιστρέφει φέτος στο Κύπελλο Χώματος, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει. Οι κανονισμοί πλέον επιτρέπουν την βαθμολόγηση ξένων αθλητών και έτσι, ο Ισραηλινός θα είναι σε θέση να διεκδικήσει βαθμούς στην κατηγορία του. Όπλο του ένα Toyota Yaris που απέκτησε πέρυσι από την Κύπρο, το οποίο έχει εξελιχθεί για τα ελληνικά χώματα. 
Η αγάπη του για το άθλημα προέκυψε από μικρή ηλικία, καθώς το όνειρο του ήταν να γίνει οδηγός αγώνων. Πριν λίγα χρόνια, ο Yaniv Bar άνοιξε σχολή αγωνιστικής οδήγησης στο Ισραήλ που μετέπειτα μεταφέρθηκε στην Κύπρο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στη χώρα του είναι υποβαθμισμένος, οπότε στα τέλη του 2014 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα, μένοντας ενθουσιασμένος από την ελληνική φιλοξενία: «Όλοι οι άνθρωποι εδώ με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό». Παρ’ ότι αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς ερχόταν για πρώτη φορά σε επαφή τόσο με το αυτοκίνητο, όσο και με τον συνοδηγό του, ο 35χρονος οδηγός τα κατάφερε περίφημα, ολοκληρώνοντας στην τέταρτη θέση στον πρώτο του αγώνα στη χώρα μας. Η δεύτερή του εμφάνιση στο Ναύπλιο δε στέφθηκε με επιτυχία, καθώς εγκατέλειψε άδοξα την προσπάθειά του, με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του Yaris, όντας δεύτερος στην κατηγορία του. 
Τη φετινή χρονιά, στοχεύει στο Κύπελλο Χώματος, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εμπειρία από τους περσινούς αγώνες: «Φέτος, είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Η ομάδα μου έκανε αρκετές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, καθώς αλλάξαμε το κιβώτιο και την ανάρτηση. Πλέον είμαι πιο έμπειρος και πιστεύω πως θα πάμε καλά στην Κινέττα. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ισχυρούς αντιπάλους». O Yaniv Bar τόνισε τη σημασία της καλής σχέσης με το συνοδηγό του, Αντρέα Βίγκο: «Κάναμε δύο αγώνες με τον Αντρέα και πλέον γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Οπότε περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα φέτος».
Η πρώτη φετινή εμφάνιση του Yaniv Bar θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου στο 1ο Ράλλυ Σπριντ Start Line. Την φετινή του προσπάθεια στηρίζουν οι εταιρείες της πατρίδας του, Porsche travels IL και Levi Itzhak.