4/3/15

SEAT 20V20 .....


H SEAT έχει στρέψει σταθερά την ματιά της στο έτος 2020. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης, η Ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει το στρατηγικό της όραμα για το μέλλον με το πρωτότυπο 20V20 (Vision 2020), ένα SUV μοντέλο που θέτει τις βάσεις για το μέλλον της μάρκας και παρουσιάζει την νέα σχεδιαστική της γραμμή. «Το 20V20 δείχνει τη φιλοδοξία μας. Είναι το αστέρι καθοδήγησης μας και ο φάρος για την ανάπτυξη μας κατά την επόμενη πενταετία», δήλωσε ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας στα πλαίσια της έναρξης της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Γενεύη.
Ο Stackman τόνισε ότι η «SEAT θα εφαρμόσει τη συνταγή της επιτυχίας του Leon Product Formula σε όλη την γκάμα. Έχουμε λάβει όλες τις σχετικές προϊοντικές αποφάσεις ώστε να εδραιώσουμε την επιτυχημένη πορεία που ξεκίνησε με το Leon και να οριστικοποιήσουμε το προϊοντικό μας πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Η SEAT θα στρέψει πια την προσοχή της από το μικρό αυτοκίνητο στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων. Το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς την είσοδο μας σε μεγαλύτερες, ταχέως αναπτυσσόμενες και πιο κερδοφόρες κατηγορίες αυτοκινήτου». 
Ο Πρόεδρος της SEAT ανακοίνωσε επίσης ότι η μάρκα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία και κατά τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2014: «Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις μας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αυξηθεί κατά 7,5%». Ο Stackman υπογράμμισε ότι το 2014 οι πωλήσεις SEAT βελτιώθηκαν κατά 10% για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με έμφαση στις μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία, όπου η μάρκα παρουσίασε διψήφια αύξηση.
Η επιτυχία της οικογένειας Leon εξηγεί αυτή την αύξηση των πωλήσεων της μάρκας. «Για πρώτη φορά στην ιστορία μας έχουμε πουλήσει περισσότερα Leon από ότι Ibiza. H οικογένεια Leon έχει πλέον ολοκληρωθεί», συνόψισε ο Stackman, o οποίος ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου SEAT compact SUV μοντέλου, το επόμενο έτος, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης.


20V20, το στρατηγικό όραμα της SEAT

Ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann, παρουσίασε στα πλαίσια του Volkswagen Group Μedia Event που πραγματοποιήθηκε πριν από την επίσημη έναρξη του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο της SEAT, το 20V20. 
Τo SEAT 20V20 (Vision 20V20), παρουσιάζει το σαφές όραμα για το μέλλον της μάρκας, με τη μορφή ενός νέου ισχυρού και εξαιρετικά δυναμικού compact SUV. Αποκαλύπτει την συστηματική εξέλιξη της σχεδιαστικής γραμμής της Ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και τη μελλοντική τάση επάνω στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά μοντέλα της SEAT. To 20V20, ορίζει εκ νέου τη σχεδιαστική άποψη ενός SUV μοντέλου, επανατοποθετεί την αισθητική και την οδηγική απόλαυση στο υψηλότερο επίπεδο και επαναπροσδιορίζει το σπορ χαρακτήρα.
Ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann, μιλώντας κατά το Volkswagen Group Μedia Event δήλωσε ότι: «το 20V20 αντανακλά τη φιλοδοξία της SEAT για το μέλλον. Με το πρωτότυπο αυτό αυτοκίνητο τονίζουμε με ποιο τρόπο σκοπεύουμε να εξελίξουμε την σχεδιαστική γραμμή της μάρκας μας. Στη SEAT έχουμε στόχο να αναπτύξουμε και να παράγουμε αυτοκίνητα με συναίσθημα προς τον οδηγό, με χαρακτήρα, πρωτοποριακό σχεδιασμό, σύγχρονη τεχνολογία, ποιότητα και ακρίβεια σε προσιτή τιμή. Με αυτές τις αξίες που χαρακτηρίζουν την SEAT και που μας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, προσπαθούμε να είμαστε και θα είμαστε η πρώτη επιλογή από τους δυναμικούς και με νεανικό πνεύμα πελάτες».
Το πρωτότυπο SEAT συνδυάζει το δυναμικό στυλ ενός σπορ 5θυρου coupé με την κομψότητα ενός SUV και την ευελιξία ενός compact αυτοκινήτου. Με τροχούς 20 ιντσών και προβολείς full LED, αυτό το SUV έχει αδιαμφισβήτητα έντονα εκφραστική παρουσία ενώ το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει άνετα μέχρι πέντε άτομα. Επιπλέον ένα ολοκληρωμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού ενισχύει περαιτέρω τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.
Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο γεγονός ότι το SEAT 20V20 προσφέρει την κατάλληλη πλατφόρμα για όλους τους τύπους κινητήρων, που κυμαίνονται από τους υψηλής απόδοσης TSI και TDI κινητήρες μέχρι τους plug-in υβριδικούς. Την ίδια στιγμή, ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG μεταφέρει την ισχύ του κινητήρα στους τροχούς και μία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση είναι διαθέσιμη.