29/3/15

Χαλκιάς - RSD Rally Team .....


Από τον Πύργο ξεκίνησε φέτος ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στο 36ο Ολυμπιακό ράλι συμμετείχαν 29 πληρώματα τα οποία έδωσαν ομηρικές μάχες με τις λάσπες στις πέντε, συνολικά, ειδικές διαδρομές που είχαν κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό θεατών.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πληρώματος, Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας, οι οποίοι επέστρεψαν μετά από πολύ καιρό, καταφέρνοντας να τερματίσουν στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης έχοντας κερδίσει και μία ειδική διαδρομή. Έχοντας στα χέρια τους ένα πολύ καλά "στημένο" Mitsubishi EVO 9 της αγωνιστικής ομάδας RSD Rally Team, έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά. Δυστυχώς όμως μία λάθος επιλογή ελαστικών ήταν η αιτία να χάσουν σημαντικό χρόνο και να αρκεστούν στην δεύτερη θέση, πίσω από τους Λάμπρο Κύρκο - Γιώργο Πολυζώη. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Τσαπέκης - Κοκκινάκης με Subaru Impreza. 
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα εμφανίστηκε ο Θεμης Χαλκιάς που δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η αγωνιστική ομάδα RSD μας είχε ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο. Σε συνδυασμό με την στήριξη των χορηγών μας καταφέραμε να ανέβουμε στο βάθρο των νικητών. Ελπίζω πως ανάλογη θα είναι η συνέχεια και στο ράλι της Λαμίας. Να σημειώσουμε πως την προσπάθεια των Χαλκιά - Μαχαίρα στηρίζουν οι, Ασφάλειες Κόσμος, Profarm και το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χαλκιάς. 


Ο επόμενος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι είναι προγραμματισμένος για το χρονικό διάστημα 25-26 Απριλίου με το διήμερο ράλι Φθιώτιδος.