11/3/15

"ΑΛΛΗ" Ριτσώνα .....

 

Στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου η συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ανάβασης Ριτσώνας, μιας ανάβασης που ανοίγει το φετινό πρωτάθλημα. 
Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) παράλληλα με την πολύτιμη βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) υποσχέθηκαν έναν εξαιρετικό αγώνα που θα μείνει στην ιστορία. 
Τους προσκεκλημένους χαιρέτισε η Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., κα. Λίλιαν Ζλακώνη, η οποία τόνισε πως ο Οργανισμός με ιδιαίτερη χαρά προσφέρθηκε να βοηθήσει σε όλους τους τομείς, προκειμένου να διεξαχθεί ένας άρτιος αγώνας: «Μπορεί να μην είμαστε συνδιοργανωτές με το Σωματείο, καθώς δεν κατέχουμε το “know-how”, ωστόσο υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα και είμαστε πεπεισμένοι πως θα πετύχουμε. Η Ριτσώνα είναι θεσμός και θα συνεχίσει να υφίσταται για πολλά χρόνια ακόμη». 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Μ.Α., κ. Μανώλης Χαλιβελάκης  τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Σωματείου με τον Οργανισμό της Χαλκίδας, ευχαριστώντας παράλληλα τα σώματα ασφαλείας και τους εθελοντές που το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Ριτσώνα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. για την τέλεση αυτής της ιστορικής Ανάβασης. Από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μας και πιθανώς, χωρίς την πολύτιμη βοήθειά του, να μην ήμασταν σε θέση να διοργανώσουμε τον φετινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, τους Εθελοντές Σαμαρίτες και τη Λέσχη Εύριπος 4x4, η βοήθεια των οποίων είναι απαραίτητη για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης». Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Χαλιβελάκης αποκάλυψε μια ευχάριστη είδηση: «Δεν σας κρύβω πως έχουμε αποστείλει το βίντεο της διαδρομής στη Διεθνή Ομοσπονδία, προκειμένου τη νέα χρονιά η Ανάβαση να γίνει διεθνής».
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αλυτάρχης, κ. Νίκος Κόγιας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. για την πρωτόγνωρη συμπαράσταση του Οργανισμού, αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό κομμάτι της Ανάβασης: «Πριν από λίγο, πληροφορηθήκαμε πως μας παραχωρήθηκε ο εξαιρετικός χώρος της Μηχανικής, προκειμένου να στεγαστούν τα pits του αγώνα, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για ένα χώρο φυλασσόμενο. Όσον αφορά την καλύτερη προβολή της διοργάνωσης, υπάρχει μια σκέψη να τοποθετήσουμε κάποια αγωνιστικά αυτοκίνητα, εμπρός από το Παλαιό Δημαρχείο, στην Παραλία της Χαλκίδας, προκειμένου να τα απολαύσει ο κόσμος το Σάββατο». Παράλληλα, υπογράμμισε το αυστηρό ωράριο κλεισίματος της διαδρομής και τις δύο ημέρες του αγώνα: «Το Σάββατο, ο δρόμος θα κλείσει στις 09.30, ενώ την Κυριακή στις 09.00. Την ημέρα του επίσημου αγώνα, θα υπάρχει λεωφορείο στην εκκίνηση και θα μπορεί να μεταφέρει τους θεατές στις 16 στροφές της Ανάβασης. Από πλευράς ασφάλειας, έχουμε θωρακίσει τη διαδρομή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς εκπτώσεις». 
Ο χορηγός του αγώνα, ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Θαλάσσης, κ. Μιχάλης Θαλάσσης, αφού ανέσυρε τις εφηβικές αναμνήσεις του για τον αγώνα, υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια των διοργανωτών: «Από τη στιγμή που μου ζητήθηκε βοήθεια από το ΑΣΜΑ, προθυμοποιήθηκα να στηρίξω τον αγώνα, τόσο οικονομικά, όσο και υλικά, προσφέροντας δύο γερανοφόρα οχήματα».  
Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Οργανωτής αγώνων, αρμόδιος για θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., κ. Πανταζής Ρούσσος. Ο κ. Ρούσσος, αφού δήλωσε χαρούμενος για τη θετική έκβαση του θέματος της Μηχανικής, συνέχισε τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς του Αντιδημάρχου: «Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Ζλακώνη για την προσπάθεια που κατέβαλλε εδώ και 15 ημέρες προκειμένου να μας παραχωρηθεί ο χώρος της Μηχανικής. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία, καθώς συμβάλλει στην αρτιότερη διοργάνωση του αγώνα. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Καθαροσπόρης έχει συμβάλλει καθοριστικά για την τέλεση μιας επιτυχημένης ανάβασης. Πιστεύω πως έχουμε ετοιμάσει τον καλύτερο αγώνα των τελευταίων ετών».
Να υπενθυμίσουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 20.00.
Σε περίπου 10 ημέρες, όλοι οι πρωταγωνιστές των Αναβάσεων δίνουν ραντεβού στη Ριτσώνα, υποσχόμενοι μοναδικό θέαμα! 

Μην το χάσετε!