5/3/15

22ος Γύρος Αττικής - Σ.Ι.Σ.Α. .....


Tην Κυριακή 1 Μαρτίου διεξήχθη για 22η συνεχόμενη χρονιά το Rally Regularity "Γύρος Αττικής", η εκδήλωση που παραδοσιακά ανοίγει το πρωτάθλημα Regularity του Σ.Ι.Σ.Α. .Η λίστα συμμετεχόντων περιείχε 63 συμμετοχές, αλλά βλάβες και ασθένειες της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψαν σε 7 πληρώματα να εκκινήσουν. Η εκκίνηση δόθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Mr. KTEO Αγίων Αναργύρων, και τα 56 ιστορικά αυτοκίνητα και πληρώματα που είχαν συγκεντρωθεί, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Δεκέλειας, όπου εκτέλεσαν και την ομώνυμη δοκιμασία ακριβείας, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και τα φαβορί “έγραψαν” μηδέν βαθμούς ποινής.
Ακολούθησε πλοήγηση που διερχόταν από την διαδρομή του Αγ. Μερκουρίου και του Πολυδενδρίου. Στο επόμενο σκέλος το Roadbook οδήγησε τα πληρώματα στην περιοχή του Καλάμου. Εκεί έπρεπε να ολοκληρώσουν την ΕΔΑ “Κορέλκο”, που αποτελούνταν από πολλαπλές χρονομετρήσεις και πλοήγηση.
Ανασυγκρότηση στην παραλία των Αγ. Αποστόλων και συνέχεια με επανάληψη της “ΕΔΑ Κορέλκο” που επιφύλασσε μία επιπλέον χρονομέτρηση και πονοκέφαλο στους συνοδηγούς, που σε συνδυασμό με το Σταθμό Ελέγχου Χρόνου στις «Τριάδες» δυσκόλεψαν αρκετά τους συμμετέχοντες. Μετά τις απαιτητικές δοκιμασίες τα πληρώματα κατέληξαν στην ταβέρνα «Νέα Ζωή» στον Ωρωπό, για τον τερματισμό του 22ου “Γύρου Αττικής”.
Την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβαν οι ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΤΡΙΓΓΑΡΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ με VW 1200 του 1957 που κατάφεραν να κρατήσουν σταθερό ρυθμό και παρόλο που έλαβαν 25 Βαθμούς Ποινής. Πίσω τους, μόνο με 1 ΒΠ διαφοράς, τερμάτισαν οι ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ ΙΑΤΡΙ∆ΗΣ με MERCEDES 450 SL. Την τριάδα της γενικής ολοκλήρωσαν οι ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΤΡΙ∆ΗΣ με MINI COOPER S. Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια των ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΑ – ∆ΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ∆Η με TOYOTA CELICA, που έμειναν από μπαταρία αλλά δεν εγκατέλειψαν. Αντικατέστησαν την χαλασμένη και έχοντας ουσιαστικά χάσει μία ΕΔΑ τερμάτισαν… πρώτοι στις εντυπώσεις!
Ο ΣΙΣΑ θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη & τους φίλους που τον στηρίζουν σε κάθε εκδήλωση και όλες τις λέσχες & ομάδες που συμμετείχαν. Επίσης παλαιούς φίλους που επανεμφανίστηκαν και τίμησαν το σύλλογο με την παρουσία τους. Τέλος αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα πολλά πρωτοεμφανιζόμενα νέα παιδιά, που δίνουν δύναμη στο ΣΙΣΑ να συνεχίσει δυναμικά στο μέλλον με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο διεξαγωγής regularity rally.