15/2/15


Η Opel προετοιμάζει το δρόμο για το μέλλον, προσφέροντας ακόμα περισσότερες πληροφορίες, υπηρεσίες και ασφάλεια στα αυτοκίνητά της. Έχοντας ήδη προαναγγείλει την πρόθεσή της να φέρει την υπηρεσία Opel OnStar στην Ευρώπη, παρουσιάζει τώρα τις σχετικές υπηρεσίες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5 – 15 Μαρτίου). Η Opel θα λανσάρει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων και πολυάριθμες υπηρεσίες σε όλη τη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της. Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες θα δώσουν επίσης μία νέα διάσταση στην προϊοντική επέλαση Opel  με φόντο τη Λίμνη της Γενεύης: Το KARL θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής με έναν ιδανικό συνδυασμό ευρυχωρίας και μικρών διαστάσεων. Το ελκυστικό πεντάθυρο μοντέλο είναι το τέλειο αυτοκίνητο για πελάτες που αναζητούν μία προσιτή λύση η οποία να συνδυάζει καθημερινή χρηστικότητα με άνεση και χαμηλή κατανάλωση με σύγχρονες τεχνολογίες. Το δεύτερο ντεμπούτο της Opel απευθύνεται σε ένα τελείως διαφορετικό κοινό: Το Corsa OPC είναι η δυναμική αιχμή του δόρατος της νέας γενιάς Corsa. Εντυπωσιάζει με τον ισχυρό, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του, την ευέλικτη συμπεριφορά και τη σπορ εμφάνιση. Με μήκος σχεδόν 4 m, το σπορ μοντέλο κυριολεκτικά "πετάει" στην πίστα Nordschleife του Nürburgring και ελίσσεται αριστοτεχνικά στη ζούγκλα των σύγχρονων πόλεων.


«Θα λανσάρουμε δύο παγκόσμιες πρεμιέρες και την πρωτοποριακή υπηρεσία Opel OnStar στη Γενεύη,» δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Με την Opel OnStar θα προσφέρουμε στους πελάτες μας συνδεσιμότητα με τα ψηφιακά τους περιβάλλοντα και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Επιπλέον, θα επεκτείνουμε την προϊοντική γκάμα μας με το KARL και το Corsa OPC. Και τα δύο μοντέλα εναρμονίζονται άριστα με το πνεύμα της εποχής επειδή και τα δύο επιχειρούν μία ορθολογιστική και ταυτόχρονα συναισθηματική προσέγγιση. Το "μικρό" είναι μία λογική επιλογή που προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση, ενώ το σπορ OPC υπόσχεται υψηλές δόσεις αδρεναλίνης σε προσιτή τιμή. Αυτή είναι η Opel! Αυτό μας κάνει δυνατούς.»


Opel OnStar: Ποτέ μόνοι σε περίπτωση ανάγκης

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα λανσαριστεί η υπηρεσία Opel OnStar στη γκάμα επιβατικών μοντέλων. Η Opel OnStar θα σηματοδοτήσει το επόμενο βήμα στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό περίπου επτά εκατομμύρια πελάτες ήδη βασίζονται στο ολοκληρωμένο πακέτο φροντίδας με Wi-Fi hotspot, πολυάριθμες κινητές υπηρεσίες και υποστήριξη επείγουσας ανάγκης. «Η Opel OnStar θα κάνει την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη» προέβλεψε ο Dr. Karl-Thomas Neumann. Η Opel OnStar είναι αξιόπιστη. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αντιμετωπίσει ο οδηγός στο δρόμο – το σύστημα παρέχει υποστήριξη, όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Κάποιος σύμβουλος θα είναι πάντα διαθέσιμος. Με την ενεργοποίηση ενός αερόσακου, ενεργοποιείται αυτόματα και η Opel OnStar.
Οι πληροφορίες και η πρόσβαση στο αυτοκίνητο είναι επίσης εγγυημένες. Δεδομένα όπως πίεση ελαστικών ή κατάσταση λαδιού είναι προσβάσιμα μέσω της smartphone εφαρμογής Opel OnStar. Κλείδωμα/ξεκλείδωμα ελέγχονται ομοίως μέσω της εφαρμογής. Και σε περίπτωση κλοπής, η Opel OnStar θα ‘συνεργαστεί’ στενά με την αστυνομία για τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος. Η λειτουργία Vehicle Diagnostics είναι επίσης πολύ εξυπηρετική: η Opel OnStar θα αποστέλλει μία μηνιαία αναφορά για τα πιο σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες του οχήματος. Επιπλέον, μπορεί να ζητηθεί διαγνωστικός έλεγχος οποιαδήποτε στιγμή πιέζοντας ένα μπουτόν.
Με το λανσάρισμα της Opel OnStar, κάθε όχημα Opel γίνεται ένα ισχυρό, κινητό Wi-Fi hotspot. Μέχρι επτά κινητές συσκευές μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα, επιτρέποντας στους επιβάτες να επικοινωνούν με την οικογένεια και τους φίλους μέσω των social media, να παρακολουθούν ταινίες ή τηλεόραση μέσω της αγαπημένης τους εφαρμογής και να παίζουν παιχνίδια. Ο οδηγός θα μπορεί επίσης να εργάζεται από απόσταση όταν το όχημα είναι σταματημένο.

Opel KARL


Είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για πελάτες με ευαισθησία σε θέματα τιμής: έρχεται το νέο Opel KARL. Με τιμή που ξεκινά από 9.500 Ευρώ (βασική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία) οι πελάτες θα αποκτούν ένα πεντάθυρο αυτοκίνητο που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι πέντε άτομα, η προαιρετικά να προσφέρει χώρο αποσκευών 940 L και όλα αυτά με μήκος 3.68 m. Διατίθενται τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και πολλές εξωτερικές αποχρώσεις. Σύμφωνα με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel, το νέο μέλος της οικογένειας εντυπωσιάζει όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με τις ενδότερες αρετές του. Κάτω από το καπό, υπάρχει η τελευταία γενιά τεχνολογίας κινητήρων της Opel: ο νέος 1.0 ECOTEC με 55 kW/75 hp. Ο αλουμινένιος, χιλιάρης, τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας σε συνδυασμό με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και το πακέτο ecoFlex μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση στα 4,3 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, που αντιστοιχεί σε 99 g CO2 / km. Επίσης το KARL προσφέρει πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης πρωτοφανή για τέτοια κατηγορία τιμής. Επιπλέον του Hill Start Assist, το σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) που ενσωματώνεται στην εμπρός κάμερα είναι ένα ακόμα στοιχείο ασφάλειας. Όπως τα ADAM και Corsa, το KARL διαθέτει το City mode που μειώνει την προσπάθεια στο τιμόνι με πίεση ενός μπουτόν,  διευκολύνοντας τους ελιγμούς σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Διατίθεται επίσης Park Assist ενώ το Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση Enjoy. Οι προβολείς ομίχλης εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό και τους άλλες χρήστες των δρόμων. «Είναι ένα ‘ώριμο’ αυτοκίνητο που απευθύνεται στην καρδιά και το μυαλό» εξήγησε ο CEO του Opel Group.


Το νέο Opel Corsa OPC

Το νέο Opel Corsa OPC ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του απευθυνόμενο σε έμπειρους ‘πιλότους’. Πιστό στην παράδοση OPC, το κορυφαίο μοντέλο Corsa σε flash blue είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν γνήσιο μέλος του Opel Performance Center. Καθίσματα Recaro, δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, σπορ πεντάλ με μεγάλους αεραγωγούς, χαρακτηριστικό καπό, τολμηρά διακοσμητικά μαρσπιέ, μία εντυπωσιακή πίσω αεροτομή και διπλή απόληξη εξαγωγής με διαχύτη, όλα προδίδουν τη δύναμη που κρύβει μέσα της η νέα γενιά Corsa OPC.
Με 152 kW/207 hp είναι πανέτοιμο να ξεχυθεί στο δρόμο. Ο κινητήρας 1.6 OPC αποδίδει μέγιστη ροπή 245 Nm– ενώ επιπλέον 35 Nm είναι διαθέσιμα εάν χρειαστεί με τη λειτουργία overboost. Η ισχύς OPC μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου με κοντές και ακριβείς διαδρομές. Το νέο Corsa OPC επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,8 δευτ., ενώ μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 230 km/h. Για βέλτιστη μεταφορά της κινητήριας ισχύος στο δρόμο, οι μηχανικοί της Opel συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της Koni στην εξέλιξη ενός πλαισίου που προσφέρει καινοτόμο απόσβεση.  Η νέα τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD) επιτρέπει την προσαρμογή των δυνάμεων απόσβεσης στη συχνότητα του αυτοκινήτου, επιτυγχάνοντας να εξισορροπήσει ένα ασυμβίβαστο σπορ πνεύμα με άφθονη άνεση. Οι έμπειροι οδηγοί μπορούν ακόμα και να απενεργοποιήσουν εντελώς το ESP όταν πιέζουν το όχημα στο όριο εντός πίστας. Η διπλή εξαγωγή Remus προσφέρει έναν τέλεια εναρμονισμένο ήχο. «Κάθε μοντέλο OPC αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντίστοιχη σειρά μοντέλου μας. Το νέο Corsa OPC είναι το τέλειο παράδειγμα. Δείχνει ακριβώς τις δυνατότητές του τόσο στην πίστα όσο και σε καθημερινή χρήση. Είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν έχεις καμία διάθεση να το αποχωριστείς. Κλασικό OPC – απλά γνήσιο πάθος,» δήλωσε ο Dr. Neumann.