24/2/15

AUTOBEST 2015 .....


Η βραδιά ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στο νέο Opel Corsa. Ο CEO του Opel Group Dr. Karl-Thomas Neumann παρέλαβε την περίοπτη διάκριση AUTOBEST 2015 από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Dan Vardie στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Το νέο μικρό αυτοκίνητο της Opel επικράτησε του ανταγωνισμού των Hyundai i20, Skoda Fabia και Citroën C4 Cactus κυρίως λόγω της εξαιρετικής σχέσης τιμής/επιδόσεων και κατέκτησε τον τίτλο “Best Buy Car of Europe for 2015”.
"Εμείς στην Opel είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που παραλαμβάνουμε το περιζήτητο βραβείο AUTOBEST 2015 για το νέο μας Corsa. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιτροπή εκ μέρους όλης της ομάδας. Οι πελάτες μας εμφανώς συμφωνούν. 120.000 παραγγελίες για το νέο Corsa από τότε που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η επιτυχημένη ιστορία του Corsa θα συνεχιστεί με την πέμπτη γενιά. Τα τελευταία 32 χρόνια έχουν πουληθεί 12,4 εκατομμύρια Corsa" δήλωσε ο CEO του Opel Group, Dr. Neumann στο γκαλά στο Ζάγκρεμπ.
Μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής, τα μέλη της οποίας προέρχονται από 15 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, ο πρόεδρος Dan Vardie πρόσθεσε: "Το νέο Corsa αποδείχτηκε ένα θαυμάσιο μικρό αυτοκίνητο. Όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρόσεξαν τα επιχειρήματα που έκαναν το νέο Opel The Best Buy Car of Europe in 2015".
Επιφανείς προσκεκλημένοι από το χώρο των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής παρευρέθηκαν στο γκαλά του Ζάγκρεμπ στο οποίο παρουσιάστρια ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Mila Elegovic.
Το βραβείο AUTOBEST είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και χαίρει υψηλής εκτίμησης σε μία αγορά που απαριθμεί περίπου 300 εκατομμύρια κατοίκους. Το Corsa είναι από τα σημαντικότερα  μοντέλα της Opel με αναλογία ενός τετάρτου επί των συνολικών πωλήσεων της μάρκας. Η τέταρτη γενιά του Corsa D, που επίσης τιμήθηκε με το AUTOBEST, κατέγραψε πωλήσεις που έφτασαν τα τρία εκατομμύρια σχεδόν μεταξύ 2006 και 2014. Το νέο Corsa είναι ακρογωνιαίος λίθος στην τρέχουσα προϊοντική επέλαση της Opel. Η Opel θα φέρει 27 νέα αυτοκίνητα και 17 νέους κινητήρες στην αγορά μέχρι το 2018.