30/1/15

Η Hyundai Motor Group συμβάλλει στην καταπολέμηση του έμπολα .....


H Hyundai Motor Group ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 21 ασθενοφόρα Starex στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τη στήριξη των δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο της επιδημίας Έμπολα στη Δυτική Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβερία.
Τα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αναπνευστήρες, φιάλες οξυγόνου και άλλα ιατρικά κιτ και θα παραδοθούν στην κυβέρνηση της Λιβερίας μέσω του ΟΗΕ για την υποστήριξη ιατρικών δραστηριοτήτων.
"Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειές μας θα συμβάλουν στην παγκόσμια μάχη κατά του θανατηφόρου ιού", δήλωσε ο κ. Kwang Guk Lee, Senior Vice President της Hyundai Motor Company. 
"Οι καρδιές όλων μας είναι με τα θύματα του ιού Έμπολα και τις οικογένειές τους".
Ο θανατηφόρος ιός Έμπολα, που ξέσπασε στη Γουινέα πέρυσι, αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Λιβερία, η Σιέρα Λεόνε, η Νιγηρία, το Μάλι και η Σενεγάλη, με ορισμένες περιπτώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), συνολικά 7.645 θάνατοι σημειώθηκαν από τις 19.648 περιπτώσεις που αναφέρθηκαν (έως τις 23ης Δεκεμβρίου).
Επιπροσθέτως, η Hyundai Motor Company, η οποία ηγείται του Hyundai Motor Group, έχει δραστηριοποιηθεί στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή εκπαιδευτικών δυνατοτήτων σε υπανάπτυκτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής. Η Hyundai Motor δημιούργησε το 2013 ένα "Hyundai-KOICA Dream Center", το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της εταιρείας, στην Γκάνα. Το Hyundai-KOICA Dream Center είναι ένα εγκεκριμένο από την κυβέρνηση τεχνικό λύκειο, το οποίο ίδρυσε η Hyundai σε συνεργασία με την KOICA, μια κορεατική κυβερνητική υπηρεσία, και το Plan Korea, ένα υποκατάστημα μιας από τις ιστορικότερες και μεγαλύτερες οργανώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών, την οργάνωση Plan International.
Η Hyundai Motor Company έχει επίσης πραγματοποιήσει μια πρωτοποριακή τελετή για την έναρξη λειτουργίας του τρίτου "Hyundai-KOICA Dream Center" στην Καμπότζη τον Απρίλιο του 2014, η οποία ακολούθησε αντίστοιχα εγκαίνια στην Γκάνα (Ιανουάριος 2013) και στην Ινδονησία (Ιανουάριος 2014).