27/1/15

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ .....


Θέμα: Δημόσια απάντηση σε δημόσια προσωπική επίθεση του έγκριτου δημοσιογράφου, κ. Βασίλη Σαριμπαλίδη : Όταν πετάς... κοτσάνες δημοσίως II

1. Ευχαριστώ θερμά για την προσωπική προβολή.
2. Η πρόταση που …έθιξε τον κ. Σαριμαπλίδη και προκάλεσε το σχετικό λιβελογράφημα (μτφ. ακραία επιθετικό κείμενο) δεν έχει αντικείμενο, δηλαδή, λέει ότι: «Ίσως εσείς να σκέφτεστε περισσότερο τους εμπορικούς σκοπούς…», αλλά δεν λέει για ποιούς εμπορικούς σκοπούς. Της ΟΜΑΕ δηλαδή ή των δημοσιογράφων; Ο κ. Βασίλης Σαριμπαλίδης κατάλαβε πως ο λόγος αναφέρεται στους δημοσιογράφους… Κάτι θα ξέρει παραπάνω από εμένα…
3. Για κάθε παρανόηση λοιπόν, το σωστό νόημα της ρήσης (για να το κάνω αλοιφή…) είναι: «Πιθανόν οι δημοσιογράφοι να σκέπτονται πως η τρέχουσα διοίκηση της ΟΜΑΕ έχει εμπορικούς σκοπούς. Όμως αυτό δεν ισχύει, αφού οι σκοποί είναι ηθικοί και έχουν μόνο σχέση με την ανάπτυξη του σπορ, το οποίο αγαπάμε και για το οποίο εργαζόμαστε.»
4. Ίσως = πιθανόν [για να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε σίγουροι για κάτι] [επίρρημα], Ετυμολογικό Λεξικό της Ελληνικής.
5. Θα περίμενα καλύτερη αντίληψη και ικανότητα χρήσης της ελληνικής, από έναν βραβευμένο από τον ΠΣΑΤ δημοσιογράφο.
6. Θα μου πείτε υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν κάνει καριέρα, παρά το ότι, όταν στο σχολείο είχαν Νέα Ελληνικά/Έκθεση, έκαναν σκασιαρχείο.
7. Ο πεθερός μου έλεγε στη γυναίκα μου: «Προπαίδεια ξέρεις;». «Όχι», του απαντούσε αυτή. «Ε τότε, δεν μπορείς να γίνεις λογιστής…». Και τελικά έγινε φιλόλογος…
8. Ο κ. Αντώνης Κόλλιας ξέρει τα περί χρήσης του ονόματός του;
9. Ο κ. Μιχάλης Κοσκινάς σας έδωσε το δικαίωμα να κόψετε και να μοντάρετε το υλικό του;
10. Για να μην χάνετε πολύτιμο χρόνο αναζητώντας φράσεις από ένα βίντεο 3 ωρών –σίγουρα θα ξενυχτήσατε- μπορείτε να βρείτε στα επισυναπτόμενα το λόγο μου γραπτώς.
11. Αναρωτιέμαι εάν αυτή η αναίτια, όσο και αήθης προσωπική επίθεση, αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου, κατά της διοίκησης και των στελεχών της ΟΜΑΕ, το οποίο άρχισε να γίνεται αντιληπτό από τον Ιούλιο του 2014 και μετά. Δεν γνωρίζω, επίσης, τα πραγματικά «ελατήρια» της επίθεσης, ούτε έχω στοιχεία για τυχόν ηθικούς αυτουργούς. Ψάχνω όμως επισταμένως (μην τύχει βρω κάτι…).
12. Ευχαριστώ θερμά και πάλι, για την προσωπική προβολή.

Σ.Σ.
Ρήση: «Η αναφορά ενός ηλιθίου για τα λόγια ενός ευφυούς ανθρώπου δεν μπορεί να είναι ακριβής, επειδή υποσυνείδητα μεταφράζει αυτό που ακούει σε κάτι που μπορεί να καταλάβει.», Bertrand Russell, Βρετανός φιλόσοφος.
Παροιμία: «Κάποιοι άνθρωποι είναι σαν τα παπούτσια. Όσο πιο φτηνοί είναι τόσο περισσότερο θόρυβο κάνουν.», Εβραϊκή παροιμία.
Ιστορία: Κάποιος έγκριτος δημοσιογράφος είχε ένα μηχανοκίνητο χόμπι (ούτε Χερσαίος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός, ούτε Αεραθλητισμός, ήταν…). Το σκέφτηκε έτσι, το σκέφτηκε αλλιώς και αποφάσισε πως έχει ψωμάκι. Έστησε λοιπόν ένα θεσμό, σε συνεργασία με εμπορικό αντιπρόσωπο και άλλους χορηγούς, και τον πρόβαλε αρκούντως στο υψηλής ακροαματικότητας μέσο που εργάζονταν. Το deal διέκοψε ένα ατυχές γεγονός, η ενέργεια σταμάτησε βιαίως και το εξοχικό έμεινε στα σχέδια…
(Η συνέχεια, εάν μου ξαναδοθεί η ευκαιρία…).
Δήλωση: Η ανάκληση και η δημόσια συγνώμη επιστρέφεται… (η ανάρτηση/άρθρο είχε μέσα απαντητικό φάκελο με χρέωση παραλήπτη).
Σκέψη (με τα ίδια λόγια, περίπου): Καλό θα είναι, κοτσάνες τέτοιου τύπου να τις κρατάτε για ίδια χρήση... (αν και το κακό είναι πως τα ηλεκτρονικά άρθρα δεν είναι χρήσιμα στο καθημερινό μας World Championship).