9/6/14

Στου Φιλοπάππου .....


Στον ενδεδειγμένο χώρο, δηλαδή στο λόφο του Φιλοπάππου, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί, ολοκληρώθηκε και τυπικά το 13ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Όλοι οι νικητές με κέφι κα συγκίνηση έλαβαν τα βαρύτιμα τρόπαια ενός αγώνα εξαιρετικά έξυπνου και απαιτητικού που δυσκόλεψε πολύ τους μετρ της ακρίβειας, που ήλθαν από όλο τον κόσμο να ανταγωνιστούν με τους Έλληνες πρωταθλητές του είδους.
Στην όλη διαδικασία παραβρέθηκαν και συμμετείχαν, ο Παρατηρητής της FIA κ. Rod Parkin, τα μέλη τους ΔΣ της ΕΛΠΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Κόκκινο και φυσικά ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Χρήστος Αποστολίδης. Ο κ. Αποστολίδης στις σύντομες δηλώσεις του πριν την έναρξη της τελετής είπε: «Ένα ακόμη δύσκολο και απαιτητικό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ευχαριστώ όλους όσους με αυταπάρνηση και κέφι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτός ο δύσκολος οργανωτικά αγώνας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες, που μας εμπιστεύθηκαν για άλλη μια χρονιά. Από αύριο ξεκινάμε να εργαζόμαστε για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να το κάνουμε ακόμη καλύτερο.».


Από την πλευρά του ο κ. Parkin δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλους για την πολύ καλή διοργάνωση. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για τη FIA και τον υποστηρίζουμε εμπράκτως. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον, αφού είναι χαρά μας και καθήκον μας να έχουμε το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο των του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και του Ευρωπαϊκού Επάθλου Ράλλυ Regularity. 
Συγχαρητήρια σε όλους όσοι σχεδίασαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν έναν τόσο πολύπλοκο αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες.».
Υπενθυμίζεται πως θριαμβευτές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις του 2014 αναδείχθηκαν οι Γιάννης Κατσαούνης – Μαθιός Μανσόλας, με Porsche 911 του1973, για 2η φορά μετά από 11 χρόνια, ενώ οι Δημήτρης και Άγγελος Κουνέλης, με BLMC Mini του 1978, και Ιάσων Φωτόπουλος – Αριστοτέλης Γεωργίου, με Alfa Romeo 2000 GT Veloce του 1972 (νικητές το 2012 και το 2013) συμπλήρωσαν το βάθρο.